« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca
SAVJETI

4 savjeta za zdrave i lijepe nokte

S promjenom prehrambenih navika i primjenom nekoliko beauty trikova koža, nokti mogu zablistati

Pazite na nokte
Pazite na nokte (Arhiva)
Više o

nokti

,

njega

Lomljivi nokti ukazuju na to da tijelu nedostaje određenih hranjivih tvari. Ponekad mogu biti i simptom ozbiljnijih zdravstvenih problema. S promjenom prehrambenih navika i primjenom nekoliko beauty trikova koža, kosa i nokti mogu zablistati. 

Kod noktiju treba pripaziti na još nekoliko stvari: 

Kreme - redovito koristite bogatu kremu za ruke i zanoktice, osobito zimi kada hladnoća i grijanje zajedno mogu napraviti veliku štetu noktima.  Na zankoticama su vrlo učinkovita i ulja, a najbolje ih je umasirati prije spavanja. Ako ne želite kupovati ulja koja su specijalno napravljena  za zanoktice, pomoći će i maslinovo ili bademovo. 

Loše navike - grickanje noktiju i zanoktica osim što je loša navika, može biti i pogubno za zdravlje. Ranice koje se pritom stvaraju otvorena su vrata virusima, bakterijama i gljivicama. Osim što neki od njih mogu usporiti rast noktiju pa čak i izazvati njihovo otpadanje, mogu uzrokovati i kompliciranije zdravstvene probleme. 

Manikura - svatko bi trebao imati njegovane nokte, no to ne znači neprestano nošenje umjetnih noktiju. Ljepila i gelovi koji se stavljaju na nokte, mogu ih oštetiti i oslabjeti. "Trebalo bi ponekad ostaviti nokte da dišu, odnosno ništa ne stavljati na njih", savjetuje Debra Jaliman, dermatologinja iz New Yorka. Redovita manikura je poželjna, ali ne preporučuju se česti invazivni zahvati. 

Rukavice - pri pranju posuđa ili čišćenju doma koristite rukavice kako ne biste bez potrebe izlagali kožu i nokte kemikalijama. 

18.01.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno