« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana
SAVJETI

7 koristi od hodanja pola sata dnevno

Već je samo 30 minuta hodanja dnevno toliko korisno za naš organizam da to jednostavno ne smijemo propustiti

Već i pola sata dnevno radi čuda
Već i pola sata dnevno radi čuda (FreeDigitalPhotos)
Više o

hodanje

,

zdravlje

,

koristi

Hodanje je najjednostavnija tjelesna aktivnost koju često zanemarujemo uzimajući je zdravo za gotovo - ako baš moramo, ići ćemo pješice, no puno radije ćemo koristiti liftove, pokretne stepenice, automobil ili javni prijevoz.

No, kad saslušamo stručnjake, shvatit ćemo da je već i 30 minuta hodanja dnevno toliko korisno za naš organizam da to jednostavno ne smijemo propustiti.

Što će se sve dogoditi vašem tijelu budete li svaki dan hodali 30 minuta.

Bolja probava - nakon obroka nemojte sjesti pred televizor ili se odmarati. 30-minutna šetnja ubrzat će vaš probavni sustav i održati šećer u krvi u granicama normale.

Čvršće noge - samo 30 minuta hoda dnevno odlično je za toniranje mišića. Ako uz svakodnevne šetnje odlučite dva puta tjedno odraditi trening snage, primijetit ćete još bolje rezultate.

Inspiracija za vježbanje - nakon nekoliko tjedana hodanje će postati rutina, a prvi rezultati mogli bi biti poticaj za još više aktivnosti. Probajte trčati ili voziti bicikl, mogućnosti su beskonačne.

Multitasking - hodajući možete koristiti svoj telefon, a to znači i obaviti poslovne razgovore i odgovoriti na elektroničke poruke ili samo nazvati obitelj i prijatelje.

Sagorjevanje kalorija - ovisno o terenu i brzini hoda, hodajući pola sata sagorijevate oko 150 kalorija. 

Smanjuju se varikozne vene - redovito hodanje smanjuje pojavu i bol varikoznih vena, otkrivaju stručnjaci iz Klinike u Clevelandu.

Smirenost - hodanje opušta čak i ako niste u prirodi, već na prometnim i bučnim gradskim ulicama.

05.09.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno