« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana
SAVJETI :)

7 savjeta za zdravu i lijepu kosu

Niti najskuplji preprati, maske, balzami i serumi neće učiniti vašu kosu podatnom, ako radite ove pogreške

Samo malo više pažnje...
Samo malo više pažnje... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

kosa

Njega kose važna je tijekom cijele godine, no jednako tako je ključno što koristite i na koji način, jer niti najskuplji preprati, maske, balzami i serumi neće učiniti vašu kosu podatnom, ako radite ove pogreške.

Jedan prozvod za jednu namjenu - žene često misle da jedan proizvod ima isti učinak kao i drugi pa tako kupujemo balzame za kosu i očekujemo da jednako djeluje kao maska za kosu. Poanta balzama je da zagladi vrhove i da nisu 'rascvjetani', a uloga maske je da kosu nahrani iznutra.Upotreba balzama umjesto maske zapravo otežava kosu jer ju 'krcamo' s masnoćom koja djeluje samo na površini. 

Maska i balzam na mokru kosu - prije stavljanja balzama ili maske kosa mora biti već 'prosušena' odnosno ne smije biti u potpunosti mokra. Maske ne mogu prodrijeti kroz vodenu barijeru pa je stavljate uzalud. Kosu prije njege prosušite ručnikom i zamotajte ju na nekoliko minuta. 

Odgađanje šišanja - niti jedna maska, serum, balzam ili bilo koji drugi prouzvod za kosu ne može 'ozdraviti' kosu kao što to radi šišanje. Oštećena i mrtva kosa mora se ukloniti kako bi nastavila rasti zdrava. 

Pogrešni proizvodi - šampon koji birate mora ovisiti o nekoliko stvari, a ne samo tipu vlasi koje imati. Imajte na umu tip vlasišta, strukturu kose i vaš tip kože. Ako imate masno vlasište, nemojte kupovati agresivne šampone. Oni će imati suprotan učinak i isušiti vlasište zbog čega će se dodatno masititi. 

Prevelika očekivanja - marketinški trikovi služe kako bi nas privukli, ali to zaboravljamo pa vjerujemo svim obećanjima na etiketi. Ne, šampon za kosu neće 'nahraniti, obnoviti i poboljšati rast kose', on će jednostavno oprati vlasište i kosu. 

Zaštita od sunca - lice i tijelo uvijek štite od sunca, a nosite i sunčane naočale pa za kosu vrijedni jednako pravilo. Ultraljubičaste zrake oštećuju kosu i čine je slabom, lomljivom i suhom. Šešir ne štiti dovoljno pa je potrebno nanijeti sprej ili masku sa zaštitnim SPF faktorom.

Zaštita od topline - jedna od najčešćih pogrešaka je korištenje pegle ili fena za kosu bez termalne zaštite. Toplina djeluje na kosu kao i na kožu. Kada se opečete, koža je oštećena na površini i iznutra, a ista se stvar dogodi vlasima. Osim toga, za peglanje je potrebno nanijeti kremu za zaštitu jer sprej funkcionira samo za feniranje. 

10.07.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno