« Hi-tech
objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana
POSLOVANJE

Ako je HTC već bio na rubu poslovanja, gdje je sada?

HTC je još uvijek u kolapsu. Kompanija je objavila financijski izvještaj za travanj 2018. Tako loš poslovni rezultat nije zabilježen od davne 2004. godine

HTC nikako da se izvuče
HTC nikako da se izvuče (Sanja Ledinek)
Više o

HTC

,

poslovanje

,

prihodi

Da HTC ne posluje najbolje, odavno znamo. Svako financijsko izvješće izgleda sve lošije. HTC-ovi prihodi u veljači bili su najniži u 13 godina.

U rujnu prošle godine imali su globalni udio 0,68 posto. Nije pomogla niti transakcija s Googleom, kada su stavili u džepove ukupno 1,1 milijardu dolara. Sada u travnju opet bilježe pad prihoda. I to je daleko najgori mjesec. Prihod im je pao 55,4% u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Također je HTC-ova zarada u ovih nekoliko mjeseci 2018, godine iznosila 365 milijuna dolara, što je za 43,4 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Očito, promjena strategije u vezi pametnih telefona nije donijela pomaka. Očekuje se da bi se mogla malo promijeniti ukupna financijska slika poslovanja nakon lansiranje HTC 12 + (23. svibnja) s očekivanim prvim pošiljkama u lipnju. Također Vive Pro kaciga namijenjen virtualnoj stvarnosti mogla bi generirati dio prihoda.    

Ali zbog dugogodišnjeg pada prihoda teško da bi noviteti mogli na godišnjoj razini značajno popraviti financijsku sliku. Sada više niti najveći optimisti ne vjeruju da bi se HTC mogao izvući iz kolapsa.

 

Piše: Sanja Ledinek
09.05.2018. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno