« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
KONTROVERZNI PRIJEDLOG

Autor Dukan dijete: Pretilost školaraca riješiti tako da mršavi dobivaju bolje ocijene

Pierre Dukan, autor kontroverzne visokoproteinske Dukan dijete, predložio je da se u Francuskoj problem pretile djece počne rješavati davanjem boljih ocjena u školi mršavijoj djeci

Fotografija vijesti
Više o

Dukan dijeta

,

pierre dukan

,

pretilost djece

,

Francuska

,

bolje ocjene

,

škola

,

dukanova dijeta

 Francuski nutricionist Pierre Dukan, autor kontroverzne visokoproteinske Dukan dijete, predložio je da se u Francuskoj problem pretile djece počne rješavati davanjem boljih ocjena u školi mršavijoj djeci, javlja Hina. Iako prijedlog zvuči monstruozno na prvi pogled, nutricionist je ipak razradio prijedlog tako da bi dvostruko nagradio i debelu djecu koja uspiju smršaviti. 

Dukan je prijedlog iznio u otvorenom pismu budućem predsjedniku države koje je uputio na adrese svih 16 predsjedničkih kandidata.

Njegovim planom predviđeno je da se srednjoškolcima omogući stjecanje dodatnih bodova na maturi ako zadrže tjelesnu težinu unutar raspona indeksa tjelesne mase od 18 do 25, a onima koji su pretili i koji tijekom dvije godine smanje težinu Dukan bi bodove udvostručio.

"To bi bila fantastična motivacija", tvrdi Dukan.

On kaže da je broj pretilih Francuza od 60-ih godina prošlog stoljeća porastao s pola milijuna na 22 milijuna i nastavlja rasti.

Kontroverznu, ali nadasve učinkovitu dijetu možete pronaći na ovom linku: Dukan dijeta

04.01.2012. 17:18:51
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nensi
    02.02.2015. 22:57
    Odsutra pocinjem dukan dijetu i molila bi sve koji znaju sta se tocno smije jesti u prvoj fazi,puno zahvaljujem svima
Novi komentar
nužno
nužno