« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Bježao od policije, bacio bombu i ubio se

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MUP)
Više o

samoubojstvo

,

bomba

Vozač (1951.) osobnog vozila marke "seat" zagrebačkih oznaka, kojega je sinoć u 22,45 sati u Delnicama zaustavila policija, počeo je bježati na putu do policijske postaje, na policajce je bacio bombu, a potom u vozilu aktivirao drugu bombu, koja je njega usmrtila, a jednog policajca lakše ozlijedila, priopćeno je danas iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Od druge eksplozije oštećene su fasade četiriju obiteljskih kuća.

Policija je zaustavila "seat" nakon počinjenog prometnog prekršaja prekoračenja brzine, a pri provjeri podataka utvrđeno je da je vozač hrvatski državljanin (1951.) iz Zagreba za kojim je raspisana potraga te da se s njim u vozilu nalazi hrvatski državljanin (1949.) također iz Zagreba.

Policija je stoga započela prepratu vozila do policijske postaje. No, na putu do postaje, iz vozila je iskočio suvozač, a vozač je "seatom" zaobišao policijsko vozilo ispred sebe i počeo bježati.

U blizini delničkog vatrogasnog doma bacio je ručnu bombu, tzv. kinderjaje, koje je eksplodiralo nekoliko metara ispred policijskog vozila te je nastavio voziti, prešao na nogostup i udario u naslagani krovni crijep.

Nakon toga izašao je iz vozila, te se, iako su mu policajci naredili da legne pored vozila, vratio u vozilo i aktivirao bombu, koja ga je usmrtila.

Tijekom očevida u "seatu" su pronađeni automatska puška "kalašnjikov" s tri okvira napunjena streljivom, oko 40 komada streljiva u kutiji, dvije ručne bombe M 93, dva "elektrošokera", više mobitela i drugo.

Tijelo je preneseno u riječki Zavod za sudsku medicinu, a kriminalistička obrada se nastavlja. (HINA)

05.08.2008. 21:32:31
Novi komentar
nužno
nužno