« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Blizzardov WoW i dalje rastura

Proizvođač online RPG-a World of Warcraft najprofitabilniji je svjetski game-studio.

(CROPIX)
Više o

World of Warcraft

,

WoW

,

računalne igre

,

Blizzard Entertainment

,

Nintendo

,

igre

,

gamers

Studije magazina Develop pokazale su kako popularna igra World of Warcraft proizvođača Blizzard Entertainment ima više od 10 milijuna registriranih korisnika i godišnju zaradu od 1,34 milijarde dolara.

Na drugom mjestu ljestvice koju je objavio BBC nalazi se Nintendo, zatim Rockstar North, a EA Canada je zahvaljujući uspješnici Grand Theft Auto četvrti.

Game developeri, ali i direktori o World of Warcraftu kažu kako je uistinu postao dio pop kulture prodrvši u sve aspekte modernog života što pokazuje kako Blizzard svojim proizvodom nije ponudio samo uzbudljivu zabavu, nego je i ušao u psihu korisnika te utječe na njihova očekivanja.

Na listi od stotinu najuspješnijih nalazi se i 12 razvojnih studija u vlasništvu Electronic Artsa, drugog najvećeg izdavača računalnih igara u svijetu.

Treyarch i Infinity Ward, razvojni tim zaslužan za stvaranje serijala Call of Duty, jedne od najpopularnijih online FPS igre, također se nalaze među prvih deset kompanija na listi, a prisutnost razvojnih timova za igre za mobitele kao što su PopCap i PlayFish među prvih 100 ukazuje na laganu promjenu klime u korporativno-gamerskom svijetu koji se polako okreće tom još gotovo 'nevinom' tržištu.

11.05.2009. 12:46:43
Novi komentar
nužno
nužno