« Film
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
Humanitarna prodajna izložba

Christopher Doyle i ove godine gost festivala

S poznatim filmskim snimateljem Zagrepčani će se moći družiti u studenom

Hongkonški film 'Ashes of the time redux' jedan je od briljantnih Doyleovih uradaka
Hongkonški film 'Ashes of the time redux' jedan je od briljantnih Doyleovih uradaka (Christopher Doyle)
Više o

christopher doyle

,

One Take Film Festival

,

kino Europa

,

Cannes

‘One Take Film Festival' organizira retrospektivnu izložbu od 30 fotografija pod nazivom ‘Tri, ne četiri' od 8. do 18. Studenog 2008. Inače, istu izložbu zagrebačka je publika već mogla vidjeti u sklopu 3. izdanja ‘One Take Film Festivala', 2006. godine.

Ove pak godine ista će izložba biti postavljena u kinu Europa, desetak dana prije početka festivala - od 08. studenog do 18. studenog 2008 - no, ovoga puta u svrhu humanitarne prodaje potpisanih fotografija. Prikupljeni novac od prodaje darovat će se u humanitarne svrhe. Kome će novac biti namjenjen, kao i prodajnu cijenu fotografija, organizatori će objaviti naknadno.  

Usporedno s humanitarnom izložbom, a kao podsjetnik na 3. izdanje festivala i veliku Doyleovu retrospektivu filmova predstavljenu 2006, te kao uvod u popratni program ovogodišnjeg festivala, u kinu Europa prikazivat će se dva najnovija filma koja Doyle potpisuje kao direktor fotografije.

Riječ je o filmovima: 
 

- 'Ashes of Time Redux' Wonga Kar Waija; film iz 1994. godine čije je restaurirano izdanje i ponovna svjetska distribucija predstavljena na ovogodišnjem festivalu u Cannesu;  

- 'Paranoid Park' Gusa Van Santa; njegov najnoviji film prikazan je u konkurenciji prošlogodišnjeg festivalu u Cannesu na kojem je i nagrađen; 
 

Sav novac od prodaje kino ulaznica festival će također donirati u humanitarne svrhe, a kao još jednu poslasticu organizatori najavljuju i prvog festivalskog gosta, upravo Doylea koji je nedavno najavio ponovni posjet Zagrebu i festivalu koji, kako i sam kaže, jako voli i podržava. Stoga oni koji se nisu imali prilike družiti s Doyleom na prošlom izdanju festivala, mogu to ispraviti ove godine.

(D.Manzin)

15.07.2008. 16:07:11
Novi komentar
nužno
nužno