« Život
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
STRAŠNO

Čokolada nestaje, već će naši unuci pitati što je to

Nepovratno će nestati... šmrc!
Nepovratno će nestati... šmrc! (Arhiva)
Više o

čokolada

,

kakaovac

,

klimatske promjene

Iako nema mjesta panici, čokolade će biti još za naših života, ali razmislimo kakav to okrutan svijet ostavljamo našoj djeci.

Gospodo, sram nas bilo. Doista se može sakriti u najmanju mišju rupu i to bi bilo previše za nas. Nije problem što će naša pohlepa iskorijeniti ovu krasnu namirnicu i što ćemo je svu izjest. Priroda se pobrinula za to i imali smo je skoro pa u neograničenim količinama.

Problem je u tome što neki od nas još uvijek ignoriraju klimatske promjene. Možda nisu dovoljno informirani, educirati po tom pitanju i kako se to kaže dostigli su prag vlastite nesposobnosti. Sve u svemu rezultat toga je masovno obolijevanje i izumiranje prirodnog izvora čokolade - biljke kakaovca.

Ovim tempom zagađenja atmosfere te klimatskih promjena kakaovac bi mogao izumrijeti, doslovno biti iskorijenjeni, do 2050. godine. Sebični među nama će reći - pa što, ionako ćemo biti stari i pokojni. No, zamislite se kao klinca, kao dijete kojem roditelji nisu dali čokolade. Sjetite se koliko ste uživate u svakom zalogaju ove poslastice, a koju nam na pladnju nudi majka priroda.

Naime, službeno je izvješće da je biljka kakaovac opasno zaražena gljivičnim oboljenjima koje pak su rezultat jedne izmišljotine koju nazivamo klimatske promjene. Prema jednom članku koji je objavljen na Business Insideru znanstvenici i stručnjaci tako predviđaju da će kakaovac u potpunosti nestati za 40 godina, ako ne i prije.

Više o ovoj tužnoj perspektivi pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.01.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno