« Glazba
objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana
NOVOSTI

Cubies objavili spot za "On je kriv" i proplesali kroz ruševine

Ples se i ovoga puta pokazao kao savršen način za prenijeti osjećaje prevarene žene i njezinog partnera, a finalnim proizvodom zadovoljni su i Cubies

Cubies imaju novi spot
Cubies imaju novi spot (Arhiva)
Više o

Cubies

,

On je kriv

,

novi spot

Zagrebački electro-pop duo Cubies ovih je dana snimio spot za svoj aktualni singl, odnosno njegovu hrvatsku i englesku inačicu - "On je kriv" / „I know it all".

Ples se i ovoga puta pokazao kao savršen način za prenijeti osjećaje prevarene žene i njezinog partnera, a finalnim proizvodom zadovoljni su i Cubies: "Osvježenje nam je vidjeti kako se drugi izražavaju kroz naš rad. Kod snimanja smo većinom bili desna ruka. Organizirali smo plesače, lokacije snimanja, redovito ometali režisera, pa i uhvatili se metle kad je trebalo počistiti pod od stakla. Sve za dobar video."

Klubovi Depo i Pločnik, kao i ostaci nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Zagrebu poslužili su kao savršena kulisa za plesne korake kojima su plesači Nastasja Štefanić i Marin Lemić interpretirali ovu priču o urušavanju jedne ljubavi. Taj ne tako laki zadatak - kako spojiti tužan i patetičan tekst pjesme s brzim ritmom koji dominira u "On je kriv", ali i kako to uvjerljivo otplesati i usput sve popratiti atmosferom spota - dobio je režiser Igor Dropuljić.

"Iako to možda i ne želi, ona zna da se mora distancirati, jer "on je kriv". Njihova ljubav sada je ruševina prikazana kroz ples zabilježen u dugim kadrovima - time pokret ostaje prirodan i fluidan, dok sirovost prizora na razlicitim lokacijama simbolički opisuje psihološko stanje, zahlađenje odnosa i sugerira na ono što je izgubljeno" - objašnjava svoju viziju režiser Igor Dropuljić.

Uz Igora, Nastju i Marina, u stvaranju spota sudjelovali su Denis Doljan (rasvjeta u klubu Depo), Andrija Santro (rasvjeta u klubu Pločnik), i Katrin Novaković (vizualni efekti). Bend se posebno zahvaljuje ekipi iz klubova Depo i Pločnik na podršci i odličnim uvjetima za snimanje. 

Piše: Đurđica Sarjanović
29.11.2018. 13:32:00
Novi komentar
nužno
nužno