« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Čudan produženi vikend

Ponedjeljak prije blagdana postao je udarni dan za odlazak na more.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi / CROPIX)
Više o

Hrvatske autoceste

,

Sv. Rok

Neuobičajeno gust promet u smjeru mora uzrokovao je, po običaju, prilično duge kolone pred jednocijevnim najdužim tunelima na autocesti, a i prema unutrašnjosti je promet pojačan.

Prema izvješću HAK-a o situaciji na hrvatskim cestama u 15.00 sati, ispred tunela Sveti Rok u smjeru mora kolona je duga oko 5,5 km, a ispred tunela Mala Kapela kolona je duga oko 1 km. Kod naplatnih postaja Lučko kolone nema.

U Istri i duž Jadranske magistrale mogući su zastoji u blizini turističkih središta.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona, vrijedit će na svim važnijim državnim cestama od 15 do 23 sata (dan uoči praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti) te na sam praznik, u utorak, (5. kolovoza) od 14 do 23 sata. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1) zabrana nema.

Promet putničkih vozila povremeno je pojačan na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Stara Gradiška i Kaštel u oba smjera, a na Goričanu i Pasjaku na ulazu u zemlju. U trajektnim pristaništima i lukama promet je pojačan, no trajekti plove prema redu plovidbe. (HAK / METRO)

04.08.2008. 15:44:10
Novi komentar
nužno
nužno