« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
SJAJNO!

Čudesni cimet liječi!

Začin koji najčešće koristimo u kolačima trebali bismo uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer je dobar za zdravlje

Cimet je čudesno dobar za zdravlje
Cimet je čudesno dobar za zdravlje (DeviantArt)
Više o

cimet

,

zdravlje

,

metabolički sindrom

Cimet je začin koji se u našim krajevima obično koristi u kolačima i, više manje, njegov opojni miris širi se kućama tek oko Božića, no stručnjaci toplo preporučuju uvrštavanje ovog sjajnog ploda prirode u svakodnevnu prehranu kako bi nam sačuvao zdravlje.

Indijski znanstvenici proučavali su utjecaj cimeta na zdravlje te otkrili kako taj začin pomaže u prevenciji i liječenju metaboličkog sindroma.

U studiji provedenoj na India Institutu u New Delhiju sudjelovalo je 116 muškaraca i žena s metaboličkim sindromom (visok krvni tlak, visoki triglicerid, abdominalna pretilost i inzulinska rezistencija). 

Osobe koje su konzumirale tri grama cimeta dnevno, 16 tjedana, u prosjeku su izgubile četiri kilograma. Povišeni krvni tlak snizio im se za 9,7 posto, šećer za 7,1 posto, obujam struka za 5,3 posto te masnoće za 4,3 posto.

Osim konzumacije cimeta, svi u kontrolnoj skupinu su trebali svaki dan pješačiti 45 minuta te jesti zdraviju hranu, no inače. Osobe koje nisu konzumirale cimet, a pridržavale su se ostalih stavki, skinule su kilogram. 

Stoga, slobodno posipajte, daje odličan okus i stvarno čuva zdravlje.

04.07.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno