« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
Clubbing

Derrick May kontra cajki

Vikend raport
Vikend raport (Zvonimir Krstulović)
Više o

The Best

,

vikend raport

Derrick May protutnjao je nakon Zagreba i Splitom, ali ne prežestoko, kako bi neki očekivali, već upečatljivo i sa stilom. Nije potrebno okolišati, raspametio nas je  isprofiliranim zvukom kojeg je nazvao Hi-Tek Soul. U sklopu projekta Groove Is In The Heart, dao je ljudima dobru lekciju iz povijesti. Koje se neće svi sjećati. No to i nije Derrickov problem.

Odavno se taj detroitski pionir techna zalaže za više svjesnosti na plesnom podiju.  
Uvod u Hi-Tek Soul žurku u Splitu osmislio je svojim setom organizator DJ Pero Full House.

PartyThe Best, Zagreb, 29. veljače; Master’s, Split, 1 ožujka 

May je krenuo laganijim beatom, no potom je sasvim ritmički isprašio i one legendarne partijanere, koji danas kritički promatraju klince ‘razbacane’ po podiju i vječno se tuže na osiromašenu i gotovo desetkovanu splitsku party scenu.

Izuzetno prijatan ‘old skul made in Detroit’, u koji su skladno uklopljene prošlost, sadašnjost i budućnost elektronskog zvuka, omogućio im je divan i oslobađajući ples.

Party su posjetile i mnoge poznate splitske ‘face iz branše’, pa tako i DJ Feta te Pille iz Acilectro labela.

- Derrick je techno mag, kombiniranjem novijih i nekih starijih underground hitova zapalio je atmosferu, ne spuštajući je do samog kraja. Ostaje nam samo nada da ćemo i na idućem partiju u Splitu doživjeti jednako popunjen klub, jednako dobar provod i jednako dobrog DJ-a.  Da ponudimo alternativu trenutnoj narodnjačkoj zabavi koja dominira u gradu! - kazao je DJ Feta.

Citirajmo za kraj CapCapa 014, vodećeg kroničara splitskih elektronskih zbivanja: ‘Derrick je zaslužan za jedan ljepši pogled na svijet, bez iluzionističkih trikova kojima podliježu neznalci. Čistoća i izvornost ovog velikana, poput Hi-Tek Soul blagoslova, ostaje kao znamen u našem duhovnom glazbenom kutku. Amen!’.

Piše: Piše: Hana Letica
03.03.2008. 01:41:28
Novi komentar
nužno
nužno