« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
SAVJETI

Digitalna detoksikacija - pravo je vrijeme za to

Da li neprestano provjeravate statuse na društvenim mrežama, poruke i e mailove, da li osjećate tjeskobu i nervozu dok iščekujete poruku ili poziv?

Skinite se malo s gadgeta
Skinite se malo s gadgeta (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

digitalna detoksikacija

,

gadgeti

U današnje vrijeme nezamislivo je živjeti bez mobitela, a gdje god da se okrenete nema osobe koja uz sebe nema pametni telefon. Istraživanja su pokazala kako je pretjerana upotreba mobitela postala zabrinjavajuća za ljudsko zdravlje i život.

Utvrđeno je i da osobe koje puno koriste mobitel imaju češće problema s anksioznošću, a to se najviše može primijetiti za vrijeme slobodnog vremena kada se ne mogu opustiti jer jednostavno ne znaju što da rade.

Ovisnost o mobitelu povećava osjećaj nervoze i tjeskobe i smanjuje sposobnost koncentracije i pamećenja. Ako vas brine da li ste ovisni o mobitelu odgovor ćete znati ako si postavite neka od sljedećih pitanja.

Da li neprestano provjeravate statuse na društvenim mrežama, poruke i e mailove, da li osjećate tjeskobu i nervozu dok iščekujete poruku ili poziv te da li padate u očaj ako zaboravite ponijeti mobitel sa sobom?

E, tada pročitajte odlične savjete na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
03.09.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno