« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina
go green

Eko vozila na Trgu bana Jelačića

Vozite s eko predznakom, pogledajte automobile na zeleni pogon na Trgu

Fotografija vijesti
Više o

Greenergo

,

eko vozila

,

zagreb-info

U sklopu GREENERGO - 1. međunarodnog skupa ekoloških vozila, u ponedjeljak, 25. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića udruga GREENERGO predstavit će niz zanimljivih eko vozila.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti pravi spektar ekoloških vozila - od električnih automobila iz samogradnje, skutera i bicikla, preko vozila na alternativna goriva plin i metan, pa do hibridnog i električnog vozila iz serijske

proizvodnje.  Tako će na Trgu svoje mjesto, među ostalima, pronaći i električni Trabant, Peglica i  Peugeot, bi-fuel Lada Niva i Fiat Punto, Honda Civic Hybrid, Segway, a neki sretni posjetitelji će imati priliku i isprobati vozilo na tri kotača - „Pedalu" koje ima i elektro pogon.

Uz eko vozila koja će stići na Trg oko 17 sati, udruga GREENERGO će postaviti i info štand na kojem će informirati građane o potrebi uvođenja ekoloških prijevoznih sredstava u prezagušenim gradovima te o proizvođačima ekoloških vozila iz zemlje i svijeta.

Program ovog "po zdravlje i ekonomiju važnog skupa" počinje u ponedjeljak 25. svibnja u 17 sati na Trgu bana Jelačića gdje će nas uz eko vozila dočekati i „Samba ispod volte" iz Senja, a nastavlja se izlaganjima i predavanjima stručnjaka i projekcijom filma o nastanku i prestanku GM-ovog električnog vozila EV1 u Europskom domu, te GREENERGO partyjem u klubu Purgeraj.

PROGRAM GREENERGO - 1. MEĐUNARODNI SKUP EKOLOŠKIH VOZILA, Zagreb

ponedjeljak, 25.05. 2009.      

17:00h Trg bana Josipa Jelačića - dolazak eko vozila iz Hrvatske i EU na Trg bana Jelačića,

nastup grupe „ Samba ispod volte", Senj

19:30h Europski dom, Jurišićeva 1/1, Zagreb - video obraćanje, dr. Davor Pavuna, izlaganje Matthiasa Koechla, prezentacija Igora Jurića, predstavnika tvrtke DOK-ING, „Na putu do prvog hrvatskog električnog automobila" i prikazivanje filma "Who killed the electric car?"/"Tko je ubio električni auto?"       

22:00h klub Purgeraj, park Ribnjak 1 - GREENERGO party; nastup grupa "Naš mali Afro Bend" i "Zemljani", plesni performance Irje Kren, nastup plesne grupe „Dyalli"  i show s vatrom Aleksandre Milisavljević.

utorak, 26. 05. 2009.

10:00h Prolazak ekoloških vozila kroz grad uz službenu pratnju do Tehničkog muzeja, izlaganje vozila i posjet stalnoj postavi Muzeja.

12:00h Završetak skupa.

 

25.05.2009. 00:02:00
Novi komentar
nužno
nužno