« Hi-tech
objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana
COOL

Elon Musk gradit će Chicago Express Loop

Vlak će prometovati pod nazivom Chicago Express Loop i prevozit će putnike u električnim putničkim kapsulama koje će prolaziti tunelima brzinom do 240 km/h

Bit će brzine...
Bit će brzine... (Arhiva)
Više o

Boring Company

,

Elon Musk

,

Hyperloop

,

Chicago Express Loop

Boring Company, tvrtka u vlasništvu Elona Muska specijalizirana za probijanje tunela, izabrana je u četvrtak za izgradnju tunela kojim će prolaziti superbrzi futuristički vlak u obliku kapsule, a spajat će centar Chicaga s međunarodnom zračnom lukom O'Hare. 

Vlak je plod Muskove mašte iz 2013. Njegova tvrtka ostvarila je prvi službeni ugovor za izgradnju sustava brzoga javnog prijevoza kroz čije će tunele prolaziti električne putničke kapsule. "Oduševljeni smo što surađujemo s gradonačelnikom Chicaga i gradskim vlastima novome sustavu brzoga javnog prijevoza u Chicagu", tvitao je poduzetnik južnoafričkog porijekla. 

Vlak će prometovati pod nazivom Chicago Express Loop i prevozit će putnike u električnim putničkim kapsulama koje će prolaziti tunelima brzinom do 240 km/h, stoji u priopćenju tvrtke Boring Company.

Trenutačno se lokalnim vlakom na istoj relaciji dugačkoj oko 25 kilometara putuje četrdesetak minuta, a Musk vrijeme putovanja kani skratiti na dvanaestak minuta. Prijevozna karta za vlak stoji pet dolara, a vožnja na istoj relaciji taksijem putnika stoji četrdesetak dolara.  Dio kapsule konstruirat će se po uzoru na podvozje SUV-a Teslina Modela X. Svaka kapsula moći će primiti između osam i 16 putnika. 

"Raspolažemo tehnologijom najnaprednijih električnih vozila na svijetu, što ćemo ovdje primijeniti", objasnio je Musk na konferenciji za novinare održanoj u Chicagu.

16.06.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno