« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
VIZIONAR

Elon Musk oduševljava i izluđuje ulagače

Pomicanje granica oduvijek je bilo dio identiteta Elona Muska, a to je ovog ljeta testirano kao nikad prije

Od Tesle 3 se puno očekuje
Od Tesle 3 se puno očekuje (Arhiva)
Više o

Elon Musk

,

Tesla Motors

,

Solar City

,

Tesla 3

Od Tesline dvije i pol milijarde vrijedne integracije s energetskom tvrtkom Solar City do predstavljanja novog pristupačnijeg modela Tesla 3 te otvaranja velike tvornice baterija u Nevadi. Elon Musk poznat je kao svjetski razarač.

Pomicanje granica oduvijek je bilo dio identiteta Elona Muska. To je ovog ljeta testirano kao nikad prije. Nakon pogibije zaljubljenika u Teslu koji je doživio nesreću vozeći na autopilot opciji, zaposlenici Tesle postavili su pitanje o tome je li ova tehnologija uopće spremna za široku upotrebu.

No, Musk se čvrsto postavio, i kaže da ova tehnologija može spasiti živote. Nije se povukao čak ni kad su neki ljudi rekli: "Gledajte, ovo je opasno, prebrzo se krećemo."

Investitori također ostaju nezadovoljni zbog kašnjenja proizvodnje i troškova baloniranja. Tesline dionice pale su za pet posto tijekom ovog ljeta, a u odnosu na proteklu godinu pale su za 13 posto.

Ono što je dobro za Elona Muska ne mora nužno biti dobro i za Wall Street.

Tesla, u međuvremenu, stvara goleme količine novca. Nakon zarade od gotovo jedne i pol milijarde dolara ovog proljeća, Musk kaže kako će možda morati zarađivati i više. Pitanje je hoće li investitori i dalje biti zainteresirani za to?

04.08.2016. 10:17:00
Novi komentar
nužno
nužno