« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
Facebooku ide dobro

Facebook samo u drugom tromjesječju zaradio 9,3 milijarde dolara

Prihodi Facebooka skočili 45 posto, nikad nije bilo bolje, a dionica j skočila na rekordne visine, pa Zuckerberg definitivno ima razloga za zadovoljstvo

Facebook nikad jači
Facebook nikad jači (Arhiva)
Više o

Facebook

,

prihodi

U drugom tromjesečju ove godine, Facebook je ostvario prihode za 45% veće nego lani u istom vremenskom razdoblju, a oni sada iznose 9,3 milijarde dolara. Zahvaljujući tome, cijene dionice nikad nisu bile veće.

Čista dobit Facebooka u proteklom kvartalu ove godine iznosila je 3,9 milijardi dolara, a to je 71% više nego prošle godine.

Gotovo 8 milijardi dolara svih prihoda zaradili su na oglašavanju, koje je poraslo za 50%, a oglašavanja na mobilnim uređajime iznose 87% ukupnog prihoda. Facebook je tvrtka koja ima najviše koristi od oglašivača koji preusmjeravaju oglašavanja iz televizijskih na web i mobilne portale, no suočen je s ozbiljnom koknurencijom iz Snapchata i YouTubea.

Facebook broji 2,01 milijardu aktivnik korisnika mjesečno, a raste brže o bilo kojeg tehnološkog diva. Sve se sve više oslanja i na Instagram, još jednu platformu koju uspješno mogu iskoristiti u svrhe oglašavanja. 

Od početka godine cijena dionice Facebooka skočila je gotovo 44 posto.

Izvor.

Piše: Andrea Holi
27.07.2017. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno