« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
PSST!

Festival nijemog filma od 11. do 13. 11. u kinu Europa

Organizator festivala Centar za kulturu Trešnjevka najavljuje do sada najbogatiji program koji uključuje izložbu "Naša potpuno nepoznata filmska industrija"

Fotografija vijesti
Više o

Psst! festival

,

Festival nijemog filma

,

kino Europa

,

Centar za kulturu Trešnjevka

S obzirom na to da se dvorana Centra za kulturu Trešnjevka još uvijek preuređuje, peti festival nijemog filma "Psst!", posvećen izgubljenim hrvatskim nijemim filmovima i rusko-sovjetskim klasicima, održat će se uz glazbenu pratnju od 11. do 13. studenoga u zagrebačkom kinu Europa.

Organizator festivala Centar za kulturu Trešnjevka najavljuje do sada najbogatiji program koji uključuje izložbu "Naša potpuno nepoznata filmska industrija", posvećenu izgubljenim hrvatskim nijemim igranim filmovima, hrvatske filomofilske dragulje - filmove Oktavijana Miletića i Franje Ledića, rusko-sovjetske klasike te 15 domaćih i stranih filmova u natjecateljskom programu koji se natječu za veliku nagradu "Brcko".

Festival, kojemu je cilj upoznavanje nijemoga filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme, u svom petom izdanju ove godine u natjecateljskom programu prikazat će filmove pristigle iz deset zemalja.

Projekcije će pratiti glazbena pratnja - Vitomir Ivanjek na glasoviru, američki jazz glazbenik Joe Kaplowitz te jazz sastav Invisible Muffin People. 

05.11.2011. 18:24:15
Novi komentar
nužno
nužno