« Hi-tech
objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana
GADGETI

Fitbit Charge 3 sportska narukvica, znatno bolja od Xiaomi Mi Band 3

Fitbit Charge 3 sportska narukvica, za koju moramo priznati da nam je zapela za oko - prepuna je softverskih mogućnosti i izgleda odlično

Jača od razvikanije konkurencije
Jača od razvikanije konkurencije (Arhiva)
Više o

Fitbit Charge 3

,

sportska narukvica

,

gadgeti

,

fitness

Tržište fitness gadgeta se razvija brže nego prije. Najnoviji dodatak je Fitbit Charge 3 sportska narukvica, za koju moramo priznati da nam je zapela za oko. Prepuna je softverskih mogućnosti i izgleda odlično.

Fitbit Charge 3 sportska narukvica znatno je privlačnija od Xiaomi Mi Band 3. Izrađena je od posebnih materijala i ima aluminijsko kućište s IP68 zaštitom od vode i prašine. Vodootporost je specificirana na 50 metara što ju čini izvrsnom opremom za plivače. To ne znači da možete roniti dok vam je na ruci, ali nema problema s korištenjem dok plivate. Upravo kao što je to slučaj s Amazfit Stratos ili Xiaomi Smartwach Amazfit Pace 2 Stratos pametnim satom, koji smo imali na recenziji.

Na prednjoj strani je OLED zaslon osjetljiv na dodir, zaštićen Corning Gorilla Glass 3, i 40 posto je veći nego u modelu prethodne generacije. Nema fizičke tipke što je povećalo pouzdanost cijele strukture, jer je sada manji broj elemenata može oštetiti.

Kapacitet baterije na jednom punjenju trebala bi biti dostatan do sedam dana u načinu konstantnog opterećenja. Puni se pomoću posebnog magnetskog punjača.

Fitbit Charge 3 mogućnosti i povezivanje

Sportska narukvica može automatski prepoznati brojne aktivnosti kao što šetnje i vožnja biciklom, pratiti više od 15 različitih ciljanih vježbi, korake, udaljenost, utrošene kalorije, faze spavanja i zdravlje žene. Senzor otkucaja srca prati otkucaje 24 sata dnevno, a softver može pokazati vlasnicima podatke u stvarnom vremenu uz niz drugih podataka prikupljenih pulsnim oksimetrom.

Integrira se s Android i iPhone pametnim telefonima za pružanje dolaznih poziva i poruka na koje se prema potrebi može odgovoriti. Uključeni su i kalendar, vrijeme te FitBit Pay koji zahtjeva NFC čip, ali kojim je opremljeno samo u posebno izdanje (Special Edition). Nije uključen GPS modul.

Cijena i početaka prodaje

Prodaja će započet u listopadu 2018. godine. Cijena za Fitbit 3 je 149,95 eura, dok Special Edition košta 20 eura više. Može se kupiti u različitim veličinama i bojama.

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

Piše: Sanja Ledinek
30.08.2018. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno