« Biznis
objavljeno prije 12 dana i 9 sati
POSLUŠAJTE

Futurolozi poslali upozorenje iz Laube

Nemojte se natjecati s tehnologijom u području obrade podataka jer će računala postati inteligentnija od ljudi, no razvijajte kreativnost, ljudske osobine i kvalitete

Future Tense konferencija u Laubi
Future Tense konferencija u Laubi (Arhiva)
Više o

Future Tense

U zagrebačkoj Laubi održala se prva Future Tense konferencija usmjerena na budućnost poslovanja, koja je okupila četiri svjetska futurologaMorgaine Gaye, Gerda Leonharda, Arica Dromija i David Bircha koji su govorili o razvoju i utjecaju tehnologije na čovječanstvo, o pametnim gradovima, mikro i makro prehrambenim trendovima te budućnosti plaćanja.

Gerd Leonhard predviđa da će napredna tehnologija promijeniti naš svijet više nego bilo koji izum ranije, zaključuje da nas očekuje svijetla budućnost samo je važno da čovječanstvo stavimo na prvo mjesto. Napominje kako će sve radnje i talenti koji ne mogu biti digitalizirani i automatizirani imati ogromnu vrijednosti. 

„Čovječanstvo će se u nadolazećih 20 godina promijeniti više nego što se promijenilo u posljednjih 300 godina. Nemojte se natjecati s mašinama u području obrade podataka jer će računala postati inteligentnija od ljudi, no razvijajte ljudske osobine i kvalitete jer je to nada za budućnost", izjavio je futurolog Gerd Leonhard uz napomenu: „ne učite djecu rutinskim poslovima koje uključuje ponavljanje jer im tako jamčite nezaposlenost".

Morgaine Gaye u svom je predavanju o mikro i makro trendovima u prehrani predvidjela niz promjena koje bi, kako kaže, trebale promijeniti način na koji doživljavamo svijet, a prema tome i način na koji kušamo hranu i razmišljamo o tome što za nas znači da je nešto - ukusno.

U budućnosti će se zrak i voda sve češće koristiti  kao sastojci prehrambenih proizvoda i njihove ambalaže, najavila ja Gaye te prehrambenim kompanijama savjetovala da već danas počnu istraživati na koje se sve načine mogu poigrati teksturom hrane koju proizvode i tako potrošačima donijeti iznenađenje i iskustvo za kojim tragaju.  

Vrijeme u kojem živimo vrlo je nestabilno i pred nama su promjene koje će svijet već za tri godine učiniti neprepoznatljivim. Morat ćemo ponovo redefinirati što za nas znači uspjeh, što smatramo lijepim, a što nam je ukusno", izjavila je Gaye dodajući kako će hrana uvijek biti mjerilo prema kojem možemo tumačiti kulturu i stanje svijesti jer nam je svima zajednička, imali pristup tehnologiji ili ne. 

04.10.2018. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno