« Hi-tech
objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana
NAJAVE

Galaxy Note 9 - vizualizacija i sažetak curenja informacija

Samsung je u Galaxy S9 uložio sve svoje najnovije tehnologije, stereo zvuk, ali to nije bilo dovoljno za očekivanu prodaju

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9 (Samsung)
Više o

Galaxy Note 9

Nema sumnje, Samsung Galaxy Note 9, bit će glavna novost ljeta.

Samsung je u Galaxy S9 uložio sve svoje najnovije tehnologije, stereo zvuk, ali to nije bilo dovoljno za očekivanu prodaju. Sada se klade na Galaxy Note 9 koji će imati nekoliko značajnih poboljšanja, izgledom biti vrlo sličan prošlogodišnjem modelu, ali s novim rasporedom nekih od komponenata.

Ono što najviše veseli je dolazak skenera otiska prsta napokon na pravo mjesto. Sada je pozicioniran izravno ispod dual kamera i LED bljeskalice. Time ne bi trebalo više biti slučajnih dodirivanja stakla kamera umjesto područja skenera. U prilog ovoj glasini idu fotografije zaštitne maskice koje na svom Twitter profilu pokazuje @Ice Universe, jedan od poznatijih i vjerodostojnih insidera blizak mnogima u mobilnoj industriji.

No, tu nije kraj inovacijama. Novi raspored elemenata na stražnjoj strani, konkretno stavljanje dual kamera i LED bljeskalice u vodoravnu formaciju, omogućiti će smještaj veće baterije bez utjecaja na debljinu uređaja. Kapacitet baterije trebao bi biti 20 posto veći od one u sadašnjem modelu, odnosno do 3850 mAh. U kombinaciji s energetski učinkovitijim procesorom i poboljšanom optimizacijom sustava, budući vlasnici mogli bi računati na povećanje trajanja baterije na razini od 25 posto.

U međuvremenu, drugi poznati cinkaroš @OnLeaks, objavljuje rendere i video vizualizaciju izgleda Galaxy Note 9, napravljenu CAD programom na temelju procurjelih informacija. Renderi potvrđuju da Samsung ostaje vjera 3,5 mm audio ulazu, digitalnoj pisaljki i Super AMOLED zaslonu duljine dijagonale 6,3 inča s rezolucijom 2.960 x 1.440 piksela. Dimenzije uređaja su 161,9 x 76,3 x 8,8 milimetara što znači da je malo kraći, ali širi i deblji od prethodnika.

Kada slijedi lansiranje Galaxy Note 9?

Ako ćemo vjerovati Bloombergu, lansiranje Samsung Galaxy Note 9 očekuje se u New Yorku, 9. kolovoza. Prodaja bi trebala krenuti koji tjedan kasnije, odnosno prije nego što Apple otkrije svoje nove modele.

Piše: Sanja Ledinek
14.06.2018. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno