« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana
SAVJETI :)

Glatke noge bez problema

Najučinkovitije sredstvo protiv urastanja dlačica je njihovo kvalitetno uklanjanje, odnosno čupanje iz korijena

I vi možete imati besprijekorno glatke noge
I vi možete imati besprijekorno glatke noge (Shutterstock)
Više o

urastanje dlaka

,

glatke noge

Glatke noge ideal su kojem teže mnoge žene, no u tome ih nerijetko sprječavaju dlačice koje vode svoju politiku i rastu pod kožom, bacaju sav vaš trud u vjetar

Obrijali ste noge i prvi dan su glatke kao s reklame, ali već drugi dan pojavljuju se crne 'točkice', a svaki idući dan sve je gore i vaše noge nisu više za pokazivanje. Razlog zbog kojeg dlačice urastaju leži u tome što su preslabe da probiju kožu pa nastavljaju rasti ispod nje.

Najučinkovitije sredstvo protiv urastanja dlačica je njihovo kvalitetno uklanjanje, odnosno čupanje iz korijena. Prokušana metoda za to je depilacija voskom

Nakon uklanjanja dlačica preporučuje se nošenje šire odjeće kako bi dopustili koži da diše jer uska odjeća ili najlonke pritišću kožu i doći će do ponovnog urastanja.

Također, vrlo učinkovito sredstvo protiv urastanja dlačica je piling. Piling uklanja mrtve stanice kože i pomaže dlačicama da probiju kožu i rastu vani.

Ono što se nikako ne savjetuje, a najčešće se radi je čupanje uraslih dlačica pincetom ili njihovo istiskivanje iz kože. Ove metode ostavljaju ranice i ožiljke na koži.

16.06.2018. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno