« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
ZANIMLJIVO

Glazba poboljšava okus hrane

Ako ste napravili ukusni puding od bundeve za svoje goste, obavezno pustite Autumn in New York od Billie Holliday, kažu znanstvenici

Pavaroti će vaš čokoladni mousse napraviti nezaboravnim
Pavaroti će vaš čokoladni mousse napraviti nezaboravnim (Arhiva)
Više o

glazba

,

okus hrane

,

digitalni začini

Hrana će imati bolji okus ako je znalački začinite, no i to se može nadmašiti na prilično neuobičajen način - dobrim izborom glazbe uz serviran obrok!

Naime, znanstvenici s Oxforda napravili su veliko istraživanje u kojem su pokušali dokučiti koja će glazba izvući ono najbolje iz hrane, a rezultati koje su dobili više su nego zanimljivi i za prosječnog konzumenta. 

Ima tu i ludih preporuka, pa tako primjerice jedan španjolski restoran uz svoj najtraženiji desert meringue (jedna vrsta puslica) servira uz zvučni komentar igre Lionela Messija, što bi trebalo izvući najbolje citrusne note iz slastice.

Ako ste napravili ukusni puding od bundeve za svoje goste, obavezno pustite Autumn in New York od Billie Holliday, jer će zvuk klavira iz te pjesme dodatno istaknuti jesensku notu pudinga.

S druge strane, ako ste se odlučili za brzinsku varijantu pa spohali neke riblje filete i ispekli krumpire, takva će tipično britanska hrana najbolje ići uz  - Beatlese.

Luciano Pavarotti i njegova izvedba Nessun Dorma napravit će pravo malo čudo za okus vašeg moussea od čokolade.

Kad se nakon ukusnog obroka udobno uvalite uz čašu vina, glazbena podloga treba biti Mozart ili Čajkovski.

Digitalni začini, kako ih znanstvenici zovu, postali su traženi i u svijetu profesionalnih kuhara, pa je čak i slavni, beskrajno kreativni Heston Blumenthal potražio njihovu pomoć za svoj restoran.

Što reći, pazite što svirate nakon što ste skuhali ...

06.04.2015. 16:30:00
Novi komentar
nužno
nužno