« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Glazba za osvježenje

Kosheen Elektro-zvijezde prognoziraju trendove

Fotografija vijesti

Britanski drum & bass bend Kosheen završio je sa snimanjem pet zaista snažnih pjesama za svoj nadolazeći album. Upravo su završili sa svojim dvosatnim koncertom u Siófoku u Mađarskoj, a Sian Evans taman je zakoračila sa stagea, kad smo je zaskočili s nekoliko pitanja.

• Na koncert ste došli na štakama. Što vam se dogodilo s nogom?

- Joj, to je moja stara ozljeda. Prije nekoliko godina sam na stageu plesala kad je moja desna noga je naprosto iskočila. Ovog ljeta imamo barem petnaest nastupa, pa iz mjera predostrožnosti na stage dolazim sa štakama. Sljedeći vikend nastupamo na Glastonburyju, pa se nadam da će stanje biti bolje do tada. 

• Kakva je situacija s novim albumom? Navaljen je još prije nekoliko mjeseci...

- Još radimo na njemu. Još nema naslov albuma, ali imamo pet, šest gotovih pjesama i dodatnih pet, šest koja su u procesu. 

• Kako vidite britansku elektronsku scenu u 2008. godini?

- Dubstep nekako sve više prodire kroz scenu. To je zaista specifičan glazbeni žanr s mnogo potencijala i mogućnosti, ponajprije zato jer je svjež i nov. Glazba se mora mijenjati kako bi umovi mladih ljudi ostali svježi. Dubstep je takav i svi oko njega su jako uzbuđeni, jer podiže underground scenu na jednu novu razinu.

• Što će ova godina donijeti elektronskom glazbenom žanru?

- Mislim da će glazba biti manje tech, a više muzikalna. Očekujem više melodioznosti i dubine. 

Piše: Piše: Gabor Rusznak, Metro Mađarska
20.06.2008. 04:10:21
Novi komentar
nužno
nužno