« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
pad sustava

Gmail opet preplašio svoje korisnike

Jučer u večernjim satima po našem vremenu Googleov e-mail servis nije bio u funkciji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

gmail pao

,

gmail problem

,

Google problemi

,

google usluge

,

google aplikacije

Google nije krio da je došlo do problema zbog kojeg više desetaka milijuna ljudi nije bilo u mogućnosti pristupiti svom e-mailu.

"Svjesni smo da problem s Google Mailom utječe na većinu korisnika koji ne mogu pristupiti svom e-mailu", kratko je priopćenje stavljeno na Googleovu informativnu stranicu u 21:53 po hrvatskom vremenu.

Informativna stranica Googlea inače daje podatke o funkcionalnosti njihovih aplikacija. Google je najavio da će problem biti otklonjen do 23 sata po hrvatskom vremenu, ali to se nije dogodilo.

Da je Gmail jedan od najpopularnijhi e-mail servisa na svijetu nije upitno, stoga svaki njegov pad uzrokuje brojne probleme korisnicima. Isto je bilo i ovoga puta; naime u samo nekoliko minuta na Twitteru je osvanulo oko 3.000 komentara u kojima se raspravlja o uzrocima problema.

Posljednji put Gmail je pao 8. svibnja ove godine. Ovakva situacija dogodila se i krajem drugog mjeseca te početkom ožujka.

U veljači je također bilo riječ o problemu globalnih razmjera i Google se tad ispričao milijunima svojih korisnika. Problem u ožujku je, prema navodima iz Googlea, bio "lokalnih razmjera".

02.09.2009. 00:21:37
Novi komentar
nužno
nužno