« Biznis
objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana
NOVOSTI

Google otvara prvu fizičku trgovinu u Chicagu

Google je upravo pri kraju potpisivanja ugovara za uzimanje na zakup 1300 četvornih metara poslovnog prostora, uključujući više međusobno povezanih dvokatnih trgovina

I Google otvara fizičke trgovine
I Google otvara fizičke trgovine (Arhiva)
Više o

Google

,

trgovina

Kao što svi znamo, Googleovi hardverski proizvodi se uglavnom oslanjaju na online prodaju, no u bliskoj budućnosti to s mijenja. Otvaraju prvu fizičku trgovinu u Chicagu.

Prema pisanju Chicago Tribune, Google je upravo pri kraju potpisivanja ugovara za uzimanje na zakup 1300 četvornih metara poslovnog prostora, uključujući više međusobno povezanih dvokatnih trgovina sada u vlasništvu Newcastlea. Lokacija je samo dva bloka udaljena od njihovog sjedišta u Chicagu.

Budući je Googlea proširio svoju prisutnost na tržištu uređaja u protekle dvije godine, njihov ChromeOS za računala je uspješan na tržištu Chromebook prijenosna računala i intenzivirao se sukob s Amazonom, otvaranje maloprodajne trgovine logični i racionalni je poslovni potez.

Također preuzimanjem od HTC-a 2.000 iskusnih inženjera, nema sumnje da će oni raditi na razvoju ne samo Pixel pametnih telefona, već različitih hardverskih proizvoda za Google. Uostalom, tehnološki divovi Apple, Samsung, Microsoft, Huawei, Xiaomi itd., svi oni imaju maloprodajne trgovine čije se konkurentske prednosti ne mogu podcijeniti.   

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

Piše: Sanja Ledinek
29.08.2018. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno