« Hi-tech
objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana
NAJAVE

Google Pixel 3 – u još dvije izvedenice pristiže u skorašnje vrijeme

Google Pixel 3 Lite i Google Pixel 3 Lite XL označavaju dolazak značajnog kapaciteta radne memorije u srednji cjenovni razred

Nova dva modela Google Pixel smartphona
Nova dva modela Google Pixel smartphona (Arhiva)
Više o

Google

,

Pixel 3

,

Google Pixel 3 Lite

,

Google Pixel 3 Lite XL

Google je svojim plasiranjem Pixel 3 i Pixel 3 XL modela pametnih telefona, podijelio je uvelike javnost na slobodni smo reći dva tabora. Dakako oni koji hvale i oni koji uvelike kude aktualne Pixel modele pametnih telefona.

Čini se kako sam Google to previše ne dira jer su se već počeli pojavljivati navodi i šuškanja o dva nova (odnosno kažimo nadogradnje) nasljednika aktualnih Pixel modela Android pametnih telefona. Premda još to uvijek nije potvrđeno izgledno je kako će tržište uskoro ugledati Google Pixel 3 Lite i Google Pixel 3 Lite XL.

Oni pratioci Google pametnih telefona odmah će se prisjetiti ne tako davnih dana kada je Google imao svoju Nexus inačicu pametnih telefona, te je u toj istoj postojao i Lite pridjev pojedinih modela. Premda još sve nije kao što smo naveli poznato, čini se kako će u oba modela procesorska strana biti održana ka Snapdragon 670 izvedenice, što bi odmah u startu značilo kako nadolazeći Pixel 3 Lite i 3 Lite XL neće stajati pravo malo bogatstvo.

Posvetimo malo pozornosti i ostalim značajkama nadolazećih modela i kažimo kako će njihov glavni segment s čime će se boriti na tržištu pred konkurencijom biti svakako kapacitet radne memorije.

Moramo kazati kako za sada aktualni modeli Pixel 3 i Pixel 3 XL dolaze sa 4GB radne memorije, dok bi dva nadolazeća modela prema svemu sudeći imala čak 6GB radne memorije, što za sada imamo prilike vidjeti u recimo Samsung Galaxy A8s modelu ili pak Nokia X7 (Nokia 8.1) modelima pametnih telefona. Naravno sasvim je neupitno kazati kako će Google Pixel 3 Lite i Pixel 3 Lite XL dolaziti s aktualnom inačicom Android 9.0 Pie mobilne platforme.

Ostale značajke kao izgled ne bi se trebao uvelike razlikovati od sadašnjih aktualnih modela, a kako će publika pa i konkurencija reagirati na dolazak dva Google Pixel modela ostaje za vidjeti. Za kraj kažimo kako Google Pixel 3 Lite i Google Pixel 3 Lite XL označavaju dolazak značajnog kapaciteta radne memorije u srednji cjenovni razred, što Google gleda kao prednost pred aktualnim konkurentima. 

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Nino Krstačić
17.01.2019. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno