« Glazba
objavljeno prije 1 godinu
NAJAVE

Grunge spektakl u čast Cobainu i Staleyju u četvrtak u Saxu

Osim Nirvane i Alice in Chains, bit će tu i obilje hitova koje potpisuju Pearl Jam, Stone Temple Pilots i Soundgarden

Grunge večer u SAX!u
Grunge večer u SAX!u (Hangtime Agency)
Više o

grunge

,

Citizen Dick

,

klub SAX

Vjerojatno najtužniji datum za svakog ljubitelja grungea je 5. travnja. Na taj dan su nas u razmaku od 8 godina napustili istinski velikani žanra Kurt Cobain i Layne Staley.

Njima u čast u Saxu će se u četvrtak, 5. travnja održati akustični grunge spektakl u izvedbi benda Citizen Dick koji je prošli put napravio feštu za pamćenje.

Osim Nirvane i Alice in Chains, bit će tu i obilje hitova koje potpisuju Pearl Jam, Stone Temple Pilots i Soundgarden. Cijena ulaznice je 35 kuna u pretprodaji, a na dan će koštati 45 kuna.

Koncert je polusjedeći, a broj ulaznica zbog prirode svirke i ugođaja ograničen. Sax je za ovu priliku priredio posebnu akciju: svi koji dođu u kariranim košuljama imaju pravo na rakiju dobrodošlice.

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama.

Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto "mekšeg" zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim "ogoljenim" akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u "MTV unplugged" seriji koncerata.

Ova ekipa će vam definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad tome pridodamo da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, možemo očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i "unplugged" formata!

02.04.2018. 14:16:00
Novi komentar
nužno
nužno