« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

HAK: pojačan promet- kolone ispred tunela

Udarni turistički vikend

Kolona ispred tunela Sveti Rok
Kolona ispred tunela Sveti Rok (Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

HAK

,

promet

,

stanje na cestama

Na cestama prema moru i prema unutrašnjosti promet je pojačan, kao i duž Jadranske magistrale (D 8), na Riječkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, te prilaznim cestama turističkih mjesta.

U smjeru mora, na autocesti Zagreb-Šestanovac kod tunela Mala Kapela i Sveti Rok, kolone su duge oko 3,5 km. Prema unutrašnjosti kolona nema. Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona je duga oko 10 km.

HAK upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, zbog kvara na elektro-instalacijama i smanjenog intenziteta rasvjete u tunelima Tuhobić i Vrata, promet teče usporeno.

Ulaz osobnih vozila pojačan je na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, te na GP Bajakovo i Slavonski Brod (čekanja do 30 min), a izlaz na Slavonskom Brodu i Staroj Gradiški (čekanja oko 1 sat). Na GP Karasovići, u oba smjera, zabilježena su čekanja od sat vremena.

Na GP Macelj pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera, na ulazu čekaju oko 2 sata, dok ih zbog gužve na izlazu prometna policija isključuje iz prometa kod čvora Trakošćan na autocesti A 2 Zagreb-Macelj.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

U svim trajektnim pristaništima povremeno je pojačan priljev vozila. (HINA)

01.08.2008. 19:08:05
Novi komentar
nužno
nužno