« Hi-tech
objavljeno prije 7 mjeseci
EHHH...

HTC Q2 2018: financijski problemi postaju samo veći

Loše upravljanje, planiranje, odlazak ključnih članova osoblja, precijenjeni uređaji srednjeg ranga, loš marketing i PR koji je kupovao recenzente, doprinijeli su padu HTC-a

Može li HTC preživjeti?
Može li HTC preživjeti? (Pexels)
Više o

HTC

,

poslovanje

,

problemi

HTC je pokazao financijsko izvješće za drugo tromjesečje 2018. godine, koje pokazuje sve manje i manje prihoda. Analitičari predviđaju da ova situacija može dovesti do bankrota.

HTC je u razdoblju od travnja do lipnja, uprihodio samo 191 milijun eura. Operativni gubitci iznosili su 99 milijuna eura, dok neto gubitak 82 milijuna eura. Za usporedbu, za isto razdoblje 2017., dobit je iznosila oko 450 milijuna eura.

Očito HTC-u u poboljšanju financijske slike nije pomogla niti Googleova 1,1 milijardu teška infuzija i otpuštanja 22 posto radne snage.

U međuvremenu su najavili dodatna otpuštanja 1.500 radnika koja će biti dovršena do kraja rujna. Također su u Indiji, najbržem rastućem tržištu, ostavili samo deset zaposlenih kao i poduzeli neke dodatne korak optimizacije za učinkovito djelovanje i tržišne uvjete. Naime, HTC nema dobre uvjete s distributerima, budući im duguje puno novca za plaćanja pristojbi i nadoknade za zalihe u trgovinama, te im prijete parnice.

Eto, sigurno se može reći da stvari ne izgledaju dobro za tvrtku. Jednostavno, HTC se izgubio i ima prekid novčanog toka. Loše upravljanje, planiranje, odlazak ključnih članova osoblja, precijenjeni uređaji srednjeg ranga, loš marketing i PR koji je kupovao recenzente, doprinijeli su padu HTC-a. Stoga ne ćudi što analitičari vjeruju da HTC možda neće imati ono što je potrebno za preživljavanje na tržištu pametnih telefona.  

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

26.08.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno