objavljeno 28.06.2018. 09:32:00
OBEĆANJE, LUDOM...

Huawei P9 ostaje bez Oreo nadogradnje

Ništa od Orea za P9
Ništa od Orea za P9 (Huawei)

U početku, dok se Huawei penjao prema vrhu top proizvođača pametnih telefona, obećali su da će najnovije verzije sustava stizati za mobitele najmanje 2 godine. Očito, bilo je to samo obećanje ludom radovanje!

Nakon što je Huawei objavio 7. svibnja 2018. ažuriranje Oreo beta inačice sustava za svoj P9 model iz 2016. godine, odjednom su odlučili otkazati finalnu verziju firmvera. Za razloge navode kako ograničenja hardvera mogu dovesti do problema poput " funkcijskih kvarova sustava, zamrzavanja uređaja, i povećanje potrošnje energije. "

Eh, moj Huawei, ove razloge može navesti bilo koja tvrtka, ali ne netko tko želi osvojiti srca više kupaca od Samsunga ili Applea. Vjerujemo da se sada milijuni ljudi pita: zašto niste ispunili obećanje prema potrošačima i softverski inženjeri nisu riješili probleme? Znamo da vam je bitan novac! Zato je s jedne strane razumljiva poslovna politika koja ne vidi smisao ulaganja u nešto što ne donosi prihod. Ali, ipak, ako ste već nešto obećali, trebao je to ispuniti. Kada već u nekim stvarima kopirate Apple, što nije nužno loše, mogli ste naučiti da duga i pravovremena ažuriranja osim kvalitetnog hardvera donose lojalnost brendu.

Također nije poznato je li nadogradnja za P9 Lite i P9 Plus pametne telefone također otkazana. S obzirom na pristup P9 modelu i hardveru kao glavnom problemu, ako ste vlasnik jednog od modela ne bi ju trebali očekivati.

Kao i kod drugih hi-tech Huawei pametnih telefona s Oreo inačicom sustava i EMUI 8.0,  nadogradnja je trebala doći sa svim značajkama iz Googlea, novim dizajnom obavijesti, izravnim odgovorom na obavijesti, izbornikom s novim postavkama, prilagođenom DPI podrškom, brzim pokretanjem aplikacija treće strane, kao AI predviđanjem ponašanja korisnika i optimizacijom RAM-a.

Piše: Sanja Ledinek
28.06.2018. 09:32:00
http://m.metro-portal.rtl.hr/huawei-p9-ostaje-bez-oreo-nadogradnje/112957/