« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
ŠTETNI SILIKONI

I Češka zove žene koje su povećale grudi da provjere implantate

Češko zdravstvo pozvalo je na kontrolu žene s ugrađenim silikonskim umetcima tvrtke PIP, čiji su se proizvodi pokazali štetni po zdravlje

Fotografija vijesti
Više o

silikonske grudi

,

industrijski gel

,

silikoni

,

PIP

,

Češka

Češke zdravstvene vlasti pozvale su u utorak na kontrolu žene s ugrađenim silikonskim umetcima ugasle tvrtke PIP čiji su se proizvodi pokazali štetni te su izazvali paniku u svijetu, javlja Hina.

Državni institut za kontrolu lijekova objavio je u utorak da je prodaju umetaka PIP-a (Poly Implant Prothese) obustavio 2010., na poziv francuskih vlasti nakon smrti nekoliko pacijentica zbog čega je pokrenuta istraga o mogućem kancerogenom djelovanju silikona.

Institut "nema nikakvih podataka o nepoželjnim posljedicama ugradnje implantata PIP", navodi ustanova u priopćenju i poziva žene da se jave svome liječniku.

Češke vlasti ne znaju kolik broj Čehinja ima ugrađene implantate francuskog proizvođača čije je proizvode kupilo 300.000 žena u svijetu.

PIP je bankrotirao 2010., kada je službena istraga pokazala da je ugrađivao jeftin, industrijski silikon u neke svoje proizvode što je u pojedinim slučajevima izazvalo komplikacije nakon pucanja i curenja silikona u tijelo.

03.01.2012. 18:58:10
Novi komentar
nužno
nužno