« Glazba
objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana
NAJAVE

Irena Žilić najavljuje turneju po Velikoj Britaniji s bendom Morcheeba

Ova turneja predstavlja nastavak predivne suradnje nakon što je Irena Žilić nastupila kao predgrupa Skye i Ross iz Morcheebe u zagrebačkoj Tvornici kulture

Velik uspjeh Irene Žilić
Velik uspjeh Irene Žilić (Jure Živković)
Više o

Irena Žilić

,

Morcheeba

,

turneja

Irena Žilić, cijenjena domaća kantautorica u listopadu ove godine kreće na kratku turneju po Velikoj Britaniji kao support sjajnom bendu Morcheeba. Bend je najavio četiri datuma u Britaniji u sklopu promocije svog  novog album "Blaze Away", od kojih su koncerti u Manchesteru i Brightonu već  rasprodani. Među najavljenim nastupima našao se i onaj u londonskom O2 Shepherd's Bush Empireu, u kojem su nastupali brojni svjetski glazbenici i koji je jedan od važnijih londonskih klubova.

Ova turneja predstavlja nastavak predivne suradnje nakon što je Irena Žilić nastupila kao predgrupa Skye i Ross iz Morcheebe u zagrebačkoj Tvornici kulture u studenom 2016. godine. Govoreći o nadolazećim nastupima Irena je napomenula: „Morcheeba je jedan od onih prizemnih bendova, čiji članovi su praktički obitelj. Nakon otvaranja njihovog nastupa u Tvornici Kulture ostala sam u kontaktu s Rossom koji je osobno predložio da im budem support na njihovim UK datumima i promociji novog albuma "Blaze Away". To je u svakom smislu ogroman kompliment, čast i izvrsna prilika, pogotovo imajući na umu činjenicu koliko je teško domaćim artistima doći u direktan kontakt s britanskom publikom. Dodatno, radi se o nastupima u klubovima koji su poznati i važni za britansku glazbenu scenu."

Svoj drugi studijski album "Haze" Irena Žilić objavila je u ožujku prošle godine, a dobila je pohvale kritike i publike. Album se našao na gotovo svim domaćim i regionalnim top listama albuma koji su obilježili 2017. godinu, a zaradio je i nominaciju za glazbenu nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album alternativne i klupske glazbe". "Haze" je promoviran na koncertima diljem Hrvatske i regije, a nastupila je i na velikim domaćim festivalima među kojima se posebno ističu INmusic festival, Zagreb Beer Fest i Fibra festival. Nastupima u listopadu Irena će promovirati svoj drugi album i pred britanskom publikom, otvarajući seriju koncerata u Manchesteru (Gorilla) 8. listopada te završavajući tour s nastupom u Southamptonu (The 1865) 13. listopada.

Poslušajte Irenin drugi album "Haze":
http://bit.ly/Haze_IrenaZilic

Pogledajte video za singlove:
The Moon
X
Omega

Irenina službena stranica

Pratite Irenu na društvenim mrežama 
Facebook  Instagram

20.08.2018. 14:03:00
Novi komentar
nužno
nužno