« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
NOVOSTI

Irena Žilić predstavlja novo studijsko izdanje – album „Haze“

Kako je već i najavila, album „Haze" ima popriličan zvučni i vizualni odmak od prvijenca, a kako je bilo snimati album i što se sve događalo u tom periodu objasnila je sama Irena

Irena Žilić predstavlja novi album Haze
Irena Žilić predstavlja novi album Haze (Jure Živković)
Više o

Irena Žilić

,

album Haze

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica Irena Žilić nakon izvrsnog EP-a „Days of Innocence" i LP-ja „Travelling" publici predstavlja svoj novi studijski uradak - album „Haze". Irenin drugi album najavljen je odlično prihvaćenim singlovima „The Moon" i „X", a obje pjesme otkrivaju novi, drugačiji zvuk ove glazbenice.

Kako je već i najavila, album „Haze" ima popriličan zvučni i vizualni odmak od prvijenca, a kako je bilo snimati album i što se sve događalo u tom periodu objasnila je sama Irena:

„Proces snimanja albuma bio je jednostavan iz razloga što sam već ranije surađivala s Markom i po pitanju kreativnog stvaranja mi jako odgovara raditi s njim. To je dodatno olakšalo izvođenje ideje o tome kakav album želim snimiti. Htjela sam puniji zvuk koji će biti potpora intimnim tekstovima i priči oko albuma, i bilo mi je jako bitno da ovaj put dam potpunu slobodu sebi i Marku da u studiju eksperimentiramo sa zvukom albuma.„

Osim suradnje s Markom Mrakovčićem, koji je producirao album, Irena je dodatno proširila krug ljudi s kojima surađuje pa će je tako na nastupima pratiti bend koji čine Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi).

Album „Haze" dostupan je putem digitalnih servisa i Irenine službene stranice, a kao nadopuna digitalnom izdanju uskoro će biti dostupno limitirano izdanje knjižice s tekstovima pjesama i fizičko izdanje albuma.

Cover art albuma izradila je Nika Dželalija.

Tijekom proteklih godina Irena je nastupala diljem Hrvatske i regije, gdje uz rasprodane koncerte u Tvornici Kulture i Lisinskom, te nastup na festivalu Waves Vienna svakako treba istaknuti i otvaranje zagrebačkog koncerta Skye i Rossa iz Morcheebe u studenom prošle godine.

Službena koncertna promocija albuma „Haze" bit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 22. travnja, a vikend ranije, 15. travnja, Irena će nastupati u splitskom klubu Quasimodo.

Popis pjesama:

The Moon

From Scratch

Into the Wind

X

Hold On

Omega

Little Daggers

Afterglow

Pioneers

15.03.2017. 12:29:00
Novi komentar
nužno
nužno