« Biznis
objavljeno prije 1 godinu
COOL

Island - zemlja rudara kriptovaluta

Suprotno od eura ili dolara koje emitira središnja banka, bitcoin nastaje u informatičkim rudnicima ili farmama

Genesis Mining napravio je Enigmu
Genesis Mining napravio je Enigmu (Genesis Mining)
Više o

Genesis Mining

,

blockchain

,

kriptovalute

Kriptovalute su i dalje u usponu, bez obzira na sve prepreke koje im postavlja konvencionalno bankarstvo i financijski sustav, a obećana zemlja postao je najudaljeniji otok Europe....

Zahvaljujući podzemlju punom vruće vode, koja omogućuje stvaranje obilja struje i to po povoljnoj cijeni, Island se pretvorio u raj za rudare kriptovaluta poput bitcoina.

Suprotno od eura ili dolara koje emitira središnja banka, bitcoin nastaje u informatičkim rudnicima ili farmama, kako se nazivaju skupovi računala koji stvaraju tu kriptovalutu i potom je prodaju na burzi na internetu.

Jedna takva farma"nazire se u islandskoj vulkanskoj pustinji. Hangar od srebrnog lima skriva moćna računala, a pored se nalaze još četiri zgrade.  Uskoro će biti dodana još dva nova skladišta.

To je "farma" kompanije Genesis Mining nazvana Enigma. Ime je dobila po prvom stroju za dešifriranje poruka kojeg su koristili Nijemci u Drugom svjetskom ratu. Unutar hangara nalaze se deseci tisuća kompjuterskih sustava za proizvodnju bitcoina (eng. "mining rig"). 

Marljivo se rudari...

Smješteni su na prostoru od 400 četvornih metara i proizvode zaglušujuću buku, sličnu onoj jumbo jeta prije polijetanja. Jedan "mining rig" sastavljen je od matične ploče, računalne memorije, hard diska, procesora i šest grafičkih kartica. 

Njegova funkcija je upravljanje kompleksnim algoritmima kako bi se mogle bilježiti kontinuirane transakcije, autentične i numerirane. 

Ta tehnologija nazvana "blockchain" obično se uspoređuje s digitalnom računovodstvenom knjigom. Samo što bi ova trebala biti neuništiva i nemoguće ju je falsificirati.

Kraj priče se ne nazire..

02.04.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno