« Knjiga
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
POMAMA

Izdavači nude milijun dolara za memoare Amande Knox

Knox je oslobođena u listopadu prošle godine, nakon što je u talijanskom zatvoru provela četiri godine pod optužbom da je ubila cimericu u njihovom zajedničkom stanu

Fotografija vijesti
Više o

Amanda Knox

,

izdavači

,

memoari

Čak milijun dolara iznosi cifra koju su navodno spremni platiti američki izdavači kako bi dobili prava na objavu memoara Amande Fox, studentice optužene za ubojstvo svoje cimerice Meredith Kercher, koja je kasnije oslobođena optužbi, piše britanski Guardian, a prenosi Hina.

Knox (24) je oslobođena u listopadu prošle godine, nakon što je u talijanskom zatvoru provela četiri godine pod optužbom da je ubila Kercher u njihovom zajedničkom stanu u talijanskoj Perugi. Nakon što je puštena iz zatvora, vratila se kući u SAD gdje se sastaje s izdavačima s kojima razgovara o pisanju memoara, prenosi Guardian, pozivajući se na napise u New York Timesu.

"Svi su se zaljubili u nju", izjavio je jedan od njih u razgovoru za taj list, koji prenosi da Knox ostavlja dojam "blage, pametne, gotovo učene osobe, koja navodi književna djela koje smatra dirljivima" te koja je izdavačima otkrila svoj "davnašnji san" da postane spisateljica.

Njezini su memoari ponuđeni i britanskim izdavačima, piše Guardian, no oni su pokazali značajno slabiji entuzijazam za njih od svojih američkih kolega, tvrdeći da slučaj nije još zaključen. Naime, tužitelji u sudskom procesu protiv Knox upravo su danas uložili žalbu na oslobađajuću presudu najvišem talijanskom sudu.

14.02.2012. 19:54:00
Novi komentar
nužno
nužno