« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana
STVARNO?

Je li ipak bolje biti samac?

Uumjesto promicanja brakova javna politika trebala bi priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu

Uopće nije loše biti sam
Uopće nije loše biti sam (Arhiva)
Više o

samci

,

brak

,

život

Biti samac nije lako, barem tako kažu... no izgleda da to nije istina niti u tragovima. Naime, istraživanje je pokazalo da, ako ste samac, vjerojatno imate jače društvene veze koje pomažu ljudima.

Brak može društveno ograničiti ljude i nije uvijek sretan završetak kojim ga smatramo - i studija objavljena 2015. podržala je tu zamisao.

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, otkrilo je da: "pojedinci koji su samci imaju veću vjerojatnost da će češće ostati u kontaktu, pružiti pomoć i primati pomoć od roditelja, braće i sestara, susjeda i prijatelja, od oženjenih ljudi."

Studija je pokazala da je, ako ste samac, dolazi do rasta društvenih veza (i kod muškaraca i kod žena), što je trend koji je ostao čak i kada se uzmu u obzir strukturna objašnjenja društvenih odnosa.

Istraživači su zaključili da bi, umjesto promicanja brakova, javna politika trebala "priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu".

Uostalom, studije su pokazale da ljudi koji stupe u brak, samim time ne završavaju sretnijima ili psihički zdravijima nego kada su bili samci.

09.09.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno