« Glazba
objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana
NAJAVE

Jose Cura zatvara Zagreb Classic

Izložbu fotografija moguće je pogledati od danas do 15. srpnja, a sutra - u utorak 10.7. u 21:00 nikako ne propustite slavnoga Argentinca - Joséa Curu u finalu festivala Zagreb Classic

Jose Cura je i fotograf
Jose Cura je i fotograf (Arhiva)
Više o

Zagreb Classic

,

Jose Cura

Ovoga utorka, 10.7. ne propustite veliki finale ovogodišnjega festivala Zagreb Classic. Jer na pozornicu Trga kralja Tomislava sutra u 21:00 sati stiže slavni argentinski tenor - José Cura!

Uz našu opernu divu Evelin Novak te Festivalski orkestar pod vodstvom maestra Diana Tchobanova, maestro Cura priprema atraktivni program na kojemu će izvesti neke od najljepših i najpoznatijih stranica operne umjetnosti, od Leoncavalla do Catalanija i od Verdija do Puccinija!

Bit će to bez sumnje najbolji mogući zaključak ovogodišnjega festivala Zagreb Classic, koji je treću godinu za redom pod vedrim nebom Tomislavca ugostio niz prvorazrednih glazbenih produkcija, velikih orkestara, sjajnih glazbenika i drugih umjetnika. Koncertom će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle, koji je rođen na dan održavanja koncerta, u Smiljanu 10. srpnja 1856. godine.

Maestro Cura svestrani je umjetnik čije raznolike aktivnosti sežu od pjevanja na opernoj sceni do režije i dirigiranja, a zagrebačko gostovanje prilika je da upoznamo i njegov fotografski rad. U sklopu gostovanja, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu danas - u ponedjeljak 9.7. otvorena je tako i izložba fotografija "José Cura - Život objektivom slavnog tenora".

Izložbu fotografija moguće je pogledati od danas do 15. srpnja, a sutra - u utorak 10.7. u 21:00 nikako ne propustite slavnoga Argentinca - Joséa Curu u finalu festivala Zagreb Classic!

Vidimo se na Trgu kralja Tomislava - Gdje uživamo u glazbi na travi!

09.07.2018. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno