« Zdravlje
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
MA DA?

Kad raste temperatura, tlak pada

Visoke temperature, naime, mogu uzrokovati pad krvnog tlaka, pa one u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju mogu biti opasne za već oslabljeno srce

Pazite na tlak po vrućinama
Pazite na tlak po vrućinama (Arhiva)
Više o

visoki tlak

,

lijekovi

,

vrućine

,

hipertenzija

Ljudi koji se koriste određenim lijekovima za hipertenziju trebali bi razmotriti smanjenje doze tijekom vrućina, kažu stručnjaci.

Pacijenti koji uzimaju ACE inhibitore, dijuretike, blokatore angiotenzinskih receptora i antagoniste kalcijskih kanala trebali bi tijekom ljetnih mjeseci navratiti do svojih liječnika kako bi provjerili doziranje tih lijekova.

Visoke temperature, naime, mogu uzrokovati pad krvnog tlaka, navode iz Njemačke zaklade za srce, pa one u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju mogu biti opasne za već oslabljeno srce.

U pravilu bi srčani bolesnici trebali biti oprezni kada izlaze na vrućinu. Možda bi to bilo najbolje općenito izbjegavati. A ako je to ipak nužno, treba se odjenuti lagano i prozračno.

Za vrijeme vrućina srce mora jače pumpati kako bi distribuiralo krv tijelom i reguliralo tjelesnu temperaturu. Slabo ili bolesno srce pritom brzo može postati preopterećeno.

05.07.2017. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno