« Život
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
NAUČITE

Kako ispasti dobro na grupnoj fotki

Ovi vam savjeti vjerojatno neće spasiti brak ili stanje na računu, no mogu pomoći da na idućoj fotografiji ne izgledate kao da ste se upravo vratili s cjelonoćnog 'dežuranja' nad šankom

Ne dajte se iz sredine ako ste najviši
Ne dajte se iz sredine ako ste najviši (Shutterstock)
Više o

fotografiranje

,

grupne fotke

,

fotografija

,

poziranje

Koliko ste se puta ulovili za glavu kad ste vidjeli grupnu fotku koju je frend stavio na Fejs i tagirao vas, a vi ste ispali katastrofalno? Vjerojatno barem jednom u životu, pa će vam dobro doći ovi savjeti koje je Yahoo dobio od fotografa Getty Imagesa, Jamie McCarthyja.

Stanite uspravno, a ako ste najviši - u sredinu - važno je najviše ljude postaviti u središte fotografije i onda "prirodno" nanizati niže osobe. Tako će biti manje prostora između osoba, pa će i fotografija biti ugodnija za gledanje, jer nitko neće 'bosti u oči'.

Ulovite trenutak - najbolje fotografije su one koje su spontane, pa čak ako je fotografiranje (očito) planirano! Naime, ne mora se uvijek čekati savršen trenutak u kojoj su svi ispred objektiva namješteni i smrznuli osmijeh. Pokušajte 'opaliti' par fotki i dok se netko smije nekome iza fotografa, gleda u oči osobu pored sebe

Usavršite pozu - ako stojite, držite glavu uspravno i lagano se isprsite. Ako sjedite, budite lagano nagnuti prema skupini (kako bi izbjegli višak prostora između dvije osobe). ili se netko u grupi 'glupira'.

26.11.2015. 16:19:00
Novi komentar
nužno
nužno