« Lifestyle
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MALE TAJNE

Kako izgledati bolje na fotografijama

Brojni svjetski fotografi s lakoćom izvlače ono najbolje iz ljudi koje fotografiraju - samo zato što znaju nekoliko trikova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

fotografija

,

slikanje

,

fotoaparat

,

trikovi

,

izgledati bolje

Prvo i osnovno, za dobru fotografiju najbolje je uhvatit spontan, prirodan trenutak. No, kad se radi o izgledu vas samih na njima, priča je ipak malo više 'namještena'. Poznati fotograf svjetskih zvijezda Josh Kessler fotografirao je Mischu Barton, Mandy Moore, Tildu Swinton, da nabrojimo samo neke, i vrlo dobro zna što je potrebno da bi se uhvatila srž i izvuklo ono najbolje iz čovjeka ispred aparata.

Dakle, ako vam se bliži vjenčanje, želite napraviti fotografiju za svoje internetske profile ili jednostavno želite par dobrih slika vas, obitelji i prijatelja, a ne želite 'lažirati' rezultate raznim računalnim programima, evo nekoliko trikova kojima se služe najbolji fotografi, među njima i sam Kessler:

Ako imate izduženo lice: Smjer svjetlosti može promijeniti izgled vašeg lica. Najbolje je da svijetlo dolazi od iznad kamere i fotoaparata jer će vam lice na taj način izgledati punije.

Ako imate široko ili zaobljeno lice: Opet svjetlost. Neka njen izvor bude sa strane fotoaparata i malo povišen.

Ako mislite da izgledate debelo na fotografijama: Najbolje je da koristite telefoto leće na aparatu. On imaju učinak 'stanjivanja'. Širokokutne leće rade upravo suprotno.

Ako želite da vam koža izgleda glatko: Prvo, izbjegavajte crvenu pozadinu kako ne biste naglasili crvenilo lica. Drugo, što vam je izvor svjetlosti bliži i veći to će vam ten izgledati više glatko i zategnuto, „a i sama svjetlost će vam laskati".

Ako imate podočnjake: Koristite blic, čak i tijekom dana. Ako fotografirate tijekom podneva kad je Sunce visoko iznad, blic će taman neutralizirati tamni dio ispod očiju. Ne bi bilo loše imati i reflektirajući papir ili foliju kako biste usmjerili još više svjetla u lice i 'uklonili' tamne sjene na njemu.

Ako imate blijedo lice: Najbolje je da na kameri imate filtar oznake 81A za stvaranje efekta toplih boja (ili se poigrajte u Photoshopu) koje će vašem licu dati normalan prirodni sjaj i ton.

Ako želite fotografirati na otvorenom: Tijekom sunčanih dana slikajte se u hladu. Tijekom blago oblačnih dana iskoristite ugodno modro i sivkasto svjetlo. Oblaci razbijaju Sunčevu svjetlost i šire je pa Sunce stoga postaje širi i blaži izvor svjetlosti. Evo još jednog trika - slikajte se tijekom 'čarobnog sata' -ili sat vremena nakon izlaska Sunca ili sat vremena prije njegova zalaska. Ta će svjetlost dati vašem licu i koži predivan sjaj.

Ako želite izgledati sasvim prirodno: Često je fotografiranje naruženo uštogljenim i neprirodnim poziranjem. Pokušajte biti opušteni i ugodno se smjestite. Najbolje je da počnete razgovarati sa osobom koja vas fotografira kako ne biste razmišljali o pozama i grimasama.

Još nekoliko trikova:

  • Redovito šišajte kosu i raspukle vrhove kako bi vam uvijek bila i izgledala zdravom
  • Ako bojite kosu, pripazite na korijenje - neka uvijek bude dobro obojano i prekriveno jer se na fotografijama razlika lako uočava
  • Prebacite kosu preko ramena sprijeda prema grudima kako biste izdužili lice i izgledali vitkije
  • Birajte odjeću koja je u skladu s frizurom i kosom kakvu imate. Minice se ne slažu baš najbolje s kosom koja je potpuno podignuta, ni dolčevite i veliki ovratnici s kosom koja je spuštena. Sve je u ravnoteži.
16.03.2010. 15:33:00
Novi komentar
nužno
nužno