« Sport
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Kako je Stahovski postao ‘Strahovski’

Ukrajinski ‘lucky loser’ osvajač PBZ Zagreb Indoorsa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/CROPIX)
Više o

PBZ Zagreb Indoors

Nijedan organizator ATP turnira ne bi bio sretan da se trofeja domogne 209. tenisač svijeta. Međutim, kada je ovogodišnji PBZ Zagreb Indoors u pitanju, onda je vijest da je Sergej Stahovski osvojio svakako izvrsna. Zašto? Zagreb je ušao u povijest. Simpatični Ukrajinac postao je prvi ‘lucky loser’ nakon punih 17 godina koji je osvojio ATP turnir. Prije njega to je uspjelo Argentincu Christianu Miniussiju u Sao Paulu. U svakom slučaju, priča za pamćenje...

Do ovog tjedna slabo poznati Ukrajinac trebao je svoju avanturu u Zagrebu okončati još u kvalifikacijama kada je izgubio od Slovenca Kavčiča. Međutim, onda je stvar spasio Llodra koji je otkazao zbog iscrpljenosti, a Stahovski je, ni kriv ni dužan, ušao u glavni turnir.

- Nisi zaslužio, ali imao si sreće. Igraš - javili su ljudi iz ATP-a Stahovskom odmah nakon poraza od Kavčiča.

Onda je počela bajka. Bajka u kojoj je Stahovski za šest dana postao ‘Strahovski’. Redom su padali Karlović, Troicki, Tipsarević, Bolleli i, na kraju, Ivan Ljubičić.

- Ovo je bio turnir iz snova. Ove pobjede su iznenađenje i za mene. Uoči finala od uzbuđenja nisam spavao cijelu noć, ali to se u meču nije ni vidjelo - rekao je treći Ukrajinac u povijesti koji je otišao do kraja na nekom ATP turniru. Legendarni Andrej Medvedev osvojio je 11 titula, a još je jednu dodao Poljakov. Zanimljivo, također u Hrvatskoj, ali u Umagu.

Stahovski je u Zagrebu dokazao da njegov renking nije realan. Kompletan je tenisač, ne ‘smrzne’ se u ključnim trenucima. U svakom slučaju, moglo bi se još čuti za njega.

- Nadam se da je Zagreb odskočna daska.
Međutim, prije nastavka turneje, Stahovski još mora nešto obaviti.

- Naravno da neću propustiti proslaviti naslov. U Bratislavi ću se dobro napiti...

Dok će se Ukrajinac  ‘ubijati’ u alkoholu, hrvatski tenisači će nastaviti s pripremama za američku turneju. Ljubičić i Ančić su imali dobar turnir. Skupili su nekoliko pobjeda za dizanje samopouzdanja i u polufinalu odigrali međusobni meč za ‘dušu gledatelja’. Karlović je odmah ispao, a nije oduševio ni Čilić.

Nema veze, za naše još ima vremena. Jer Indoors se nastavlja, a naši ga neće zaobilaziti...

Piše: Piše: Vlado Marinović
02.03.2008. 23:29:18
Novi komentar
nužno
nužno