« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana
GOVOR TIJELA

Kako prepoznati da se nekome ne sviđamo?

Nesvjesno ste prepoznali neverbalne znakove sugovornika koji su to jasno odavali? Evo ih crno na bijelo, pa zapamtite i provjerite

Prepoznajte neverbalne znakove
Prepoznajte neverbalne znakove (Arhiva)
Više o

govor tijela

,

neverbalni znakovi

Znate onaj osjećaj kad mislite da se nekome ne sviđate, ali zapravo ne znate zašto to mislite? Rješenje misterije je jednostavno - nesvjesno ste prepoznali neverbalne znakove sugovornika koji su to jasno odavali.

Naime, kao što je odavno poznato, govor tijela puno je glasniji od riječi, jedino što morate znati kako ga tumačiti.

Joe Navarro, bivši agent FBI-ja i stručnjak za govor tijela te autor knjige "Rječnik govora tijela", objašnjava za The Independent da postoje jednostavni tragovi koje moramo tražiti kako bismo potvrdili da nas, na primjer, naš kolega ne voli.

Prvi znak odmah možemo primijetiti kod kontakta očima i do njega dolazi nesvjesno. "Naše zjenice se skupe kada vidimo nešto što nam se ne sviđa, a prošire kad mislimo da je nešto lijepo. Nad time nemamo kontrolu."

Nisu oči jedina stvar koja nas izdaje - i stopala se ponekad "urote" protiv nas i pokazuju kad nam se netko ne sviđa. "Noge rijetko kontroliramo, ali kad vidimo nekoga s kim smo imali problema, možemo ih ljubazno promatrati, ali naše noge će se instinktivno usmjeriti u drugi smjer", rekao je Navarro.

Položaj, kada vas netko gleda u lice, ali skrene noge i torzo od vas, ukazuje na nelagodu. Drugi znakovi su "stiskanje usnica i zubiju, usnica, jezikom dodirujete obraze i odirujete vrat, pogotovo prednji dio vrata ", sve su to znakovi da je nešto pogrešno.

Stoga, kad sljedeći put razgovarate s nekim, obratite pažnju na ove znakove... no jednako tako pokušajte biti svjesni da ih i vi pokazujete nesvjesno...

16.02.2019. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno