« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SAVJETI :)

Kako prestati bacati hranu

Svi smo barem jednom pronašli zaboravljenu jabuku na dnu hladnjaka ili kruh koji je pljesniv jer nije konzumiran na vrijeme...

Uvedite reda!
Uvedite reda! (Arhiva)
Više o

hrana

,

bacanje hrane

,

savjeti

Bacanje hrane obično nije znak bahaćenja ili nečeg slično - najčešće jednostavno pronalazimo hranu na mjestima gdje smo je "dobro spremili" i nakon toga jednostavno zaboravili da smo to napravili.

No, kad bismo na kraju godine pokušali zbrojati koliko smo novaca na taj način bacili u kantu za smeće, skupila bi se simpatična cifra za koju smo mogli, recimo, otputovati negdje na par dana.

Ne vjerujete? Evo vam izazova - sljedećih mjesec dana zapisujte sve što ste bacili, pa podvucite crtu - garantiramo vam da ćete se vrlo neugodno iznenaditi. 

Ukratko, kako bi uštedjeli, poslušajte ova četiri dobra savjeta:

Čuvajte ostatke- iako je uobičajeno da se hrana ostala od obroka čuva, većinom se ona zaboravi staviti u hladnjak pa se baca. Ili ih pohranite u staklenim posudama ili odmah od njih pripremite obrok koji će vam poslužiti sutra na poslu.

Kupujte namirnice u rinfuzi - većina će izbjeći ovakav način kupovine u velikim prodavaonicama jer je lakše kupiti već zapakiranu hrani, ali ovo je način uštede jer ćete kupiti točno onoliko koliko trebate.

Napravite popis prije kupovine - svi znamo kako često prenatrpamo kolica s namirnicama jer smo zaboravili po što smo uopće došli u dućan. To će rezultirati bacanjem hrane i većim troškom za kućni budžet. Ako uz uštedu želite jesti zdravo, napravite tjedni plan obroka i sasvim sigurno viška u vašem hladnjaku neće biti.

Pravilno pohranite namirnice - pravilno pohranjivanje izgleda tako da su pojedine vrste hrane odvojene u svojim kutijama,kada ne dolaze u dodir sa stijenkama hladnjaka niti međusobno te kad se ne može dogoditi istjecanje tekućine. Lako pokvarljiva hrana kao mesni naresci, riba, svježe meso, kremasti kolači moraju se čuvati na temperaturi hladnjaka, najbolje na 4 °C. Na toj se temperaturi može čuvati ovisno o svojoj svježini obično dan-dva, do nekoliko dana.

04.02.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno