« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako se hraniti zdravo i skidati višak kilograma?

Ne zaboravite na još jednu vrlo važnu stvar - nema te zdrave prehrane koja će bez vježbanja napraviti ono što želite, stoga, maknite stražnjicu sa stolaca i fotelja i na zrak!

Napravite sretan spoj
Napravite sretan spoj (Arhiva)
Više o

fitness prehrana

,

zdrava prehrana

,

mršavljenje

,

voda

Fitness prehrana nije neki novi trend nastao pred par mjeseci, već godinama se ljudi koji se razumiju u svoje tijelo hrane na ovaj jednostavan, ali vrlo učinkovit način - šest manjih obroka dnevno ili tri veća i dva međuobroka, no ni u kom slučaju nema niti izgladnjivanja, a kamoli prejedanja.

Svaki obrok, kada je u pitanju fitness prehrana, mora sadržavati proteine koji, među ostalim, imaju važnu ulogu u izgradnji mišića. Primjerice, jedete li za doručak zobene pahuljice, umiješajte ih u jogurt.

Za ručak pripremite salatu s komadima tune ili lososa, a za večeru pojedite grilano povrće i pileća prsa. Međuobroci neka vam budu voće i orašasti plodovi, namaz od kikirikija sa štapićima mrkve i celera ili pak svježi sir s vlascem i klicama.  

Zdravi izvori proteina su riba, crveno meso, piletina, jaja, mahunarke, orašasti plodovi, klice, mliječni proizvodi i proizvodi od soje.

Nikako nemojte zaboraviti na vodu. Važno je da tijelo bude hidirirano. To održava metabolizam, pospješuje probavu i sve ostale funkcije u tijelu.

Kada osjetite glad prvo popijte čašu vode. Može biti da ste žedni, a ne gladni. Ukoliko i dalje budete gladni, u miru pojedite svoj zdravi obrok. Tijelo će vam biti zahvalno. 

Za kraj, naravno, fitness prehrana, kao i svaka druga vrsta zdrave prehrane, ne znači puno bez tjelovježbe. Stoga pokrenite svoje tijelo. 

11.05.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno