« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
PAWSITIVE

Kako se šišaju kućni ljubimci

Vrući dani ne tjeraju samo nas kod frizera, već bismo jednaku pažnju trebali posvetiti i našim kućnim ljubimcima, pa evo savjeta!

Neka i vaš pas bude lijep i uredan
Neka i vaš pas bude lijep i uredan (Pawsitive)
Više o

kućni ljubimci

,

šišanje pasa

,

Pawsitive salon

Šišanje kućnih ljubimaca nije tako jednostavno kao što izgleda na prvi pogled, pa je stoga takve stvari najbolje prepustiti profesionalcima - evo kako to radi salon Pawsitive!

Pri dolasku u salon pas se pregleda i raščešlja prije nego se stavi u kadu. Svakom psu se individualno prilagođavamo kozmetikom kojom ćemo ga oprati. Postoje razni šamponi za kožu koja je suha, osjetljiva, seboreična ili sklona alergijama, i uvijek se koristi vrhunska kozmetika.

U slučajevima kada pas ima buhe, potrebno ga je okupati u posebnoj antiparazitskoj kupki. Bilo bih poželjno da se pri naručivanju upozori na taj problem, kako ne bi izlagali druge pse infestaciji, i imali vremena dezinficirati sve prije dolaska drugih pasa.

Proces kupanja obavlja se u profesionalnoj kadi koja je prilagođena za najmanje i najveće pse. U njoj psi kada se tretiraju sa šamponom također dobiju neizostavnu masažu kako bi se opustili i bili mirni. Jer tko ne voli biti mažen i pažen taj nije bio u Pawsitivu!

Nakon kupanja vrijeme je za sušenje, jer samo se suhom i ispravno pripremljenom psu može napraviti lijepa frizura. 

Zato se to radi ovako - prvo s ispuhivačem ispuhujemo vlagu s dlake psa, koji ujedno ravna dlaku i njime imamo najbolji uvid u stanje kože (ukoliko ima nekih ranica, krastica i drugih promjena na koži).

Nakon toga sušimo fenom sve što je ostalo vlažno i četkanjem ravnamo dlaku. Nakon sušenja psu se režu noktići, čiste dlakice ispod šapica te radi osnovna higijena ( očiju, ušiju ). I eto, pas je napokon spreman za šišanac!

Zatim na red stiže i šišanje - u salonu Pawsitive koristimo razne tehnike šišanja koje uključuju korištenje mašinice i škara. Uvijek se prilagođavamo željama vlasnika, a ukoliko ne znate kako biste ošišali svog psa, tu smo mi da vas svojom kreativnošću i znanjem ugodno iznenadimo.

Trimanje je također jedna od tehnika uklanjanja dlake kod oštrodlakih pasmina, a radi se na način da se čupa odumrla dlaka sa posebnim nožićem, tzv. trimerom . Trimaju se šnauceri, westiji, te razni terijeri.

Također pružamo uslugu bojanja dlake i ugradnju „ekstenzija", ukoliko želite neku promjenu i da vaš pas bude malo drugačiji od drugih, zašto si to ne biste priuštili? Boje su namijenjene psima, prirodne i nimalo štetne, a lako se mogu isprati.

Za kraj, ukoliko želite Vašeg psa učiniti posebnim, u ponudi imamo dodavanje raznih ekstenzija/ukrasa (pera ili mašnice), bojanje topknot-a (kikice), repa, šapice i sl. Na kraju kraljevskog tretmana vaš pas je spreman praviti se važan.

A i vi, naravno, jer uz lijepog psa i vlasnik izgleda bolje! Stoga, preporuka našeg portala je - svratite u Salon Pawsitive u Duvanjsku 29 i uljepšajte život i sebi i svom psu!

Pogledajte njihove uratke na Facebooku i Instagramu!

Piše: Vesna Čiček, Pawsitive salon
11.06.2017. 15:03:00
Novi komentar
nužno
nužno