« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako uvijek kupiti svježe povrće

Kupovina povrća često se pokaže kao potpuni promašaj - umjesto ukusne namirnice dobijete gorke ili bezukusne plodove sumnjivog podrijetla

Kako odabrati prave namirnice
Kako odabrati prave namirnice (Arhiva)
Više o

povrće

,

svježe povrće

,

kupovina povrća

,

tržnica

,

mrkva

,

rajčica

,

paprika

,

mladi krumpir

Svježe povrće jedna je od najboljih stvari koje se mogu pojaviti na vašem stolu, no odabir na tržnici ili u trgovini mučan je posao koji se često izjalovi, a vi završite s hrpom lijepih namirnica odvratnog okusa.

Stoga je ekipa s portala thekitchn.com skupila na jednom mjestu savjete za kupovinu svježeg povrća - poslušajte ih i vaša će hrana biti ukusnija i zdravija. 

Krastavci - sjajna kora i tvrdoća su tražene karakteristike, oni s mekanim dijelovima su gorki, zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak.

Kupus - površinski listovi trebaju biti svježi i tamnije zeleni, a iz unutrašnjosti se trebaju nazirati svjetliji listovi. Pripazite da je tvrda i da iz nje ne curi voda, a ne morate ga niti spremati u hladnjak ako imate smočnicu.

Mladi krumpir - pazite na zelene točkice na kori, to su ostaci pesticida, a čuvajte ih negdje na temperaturi do 10 stupnjeva kako ne bi proklijali ako ste kupili previše.

Mrkva - traži se zdrava narančasta boja, a jedino na što trebate paziti je tvrdoća, spremite ih u hladnjak gdje će bez problema izdržati dva tjedna i više. 

Paprika - sjajna koža pokazatelj je svježine, odaberite one bez ogrebotina i spremite je u hladnjak u ladicu za povrće, izdržat će desetak dana.

Rajčica - tražite po njuhu, ako osjetite aromu zemlje kod dijela s listićima i onaj neodređeno gorkasti miris ostatka ploda, na dobrom ste putu. Neka budu tvrde, a možete ih bez problema držati danima van hladnjaka. 

Tikvice - što mlađe, duge do 12 cm, sjajne kore, držite u hladnjaku na mjestu gdje ima protok zraka, izdržat će i tjedan dana.

07.07.2015. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno