« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
26. 1. 2011.

Knjiga dana - Harville Hendrix I Helen LaKelly Hunt: Kako primati ljubav

Kako prihvatiti ljubav i preobraziti vezu.

Fotografija vijesti
Više o

knjiga dana

,

moderna vremena info

,

ljubav

,

emocije

Ova se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju.

Naime, mnogi s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu, no istina je da nas se zapravo doista voli, ali mi to često ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti. Dvojac Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali i da je njezino primanje i dopuštanje da nas ona promijeni nešto sasvim drugo.

"U ovoj knjizi naša opčinjenost vezama ponovno nas je vratila na brak i mogućnosti koje on nudi. Iako je stopa razvoda premašila 50%, uvjereni smo da je još uvijek najbolje rješenje jer pretvara najbolju opciju za dvoje pojedinaca u najbolju opciju za vezu. Ne vjerujemo u njegovu neuspješnost. Štoviše, neuspješnim smatramo samo današnji samousredotočeni oblik braka." (autori)

 

Prevela Andrea Pongrac

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
26.01.2011. 09:09:00
Novi komentar
nužno
nužno