« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
1. 9. 2009

Knjiga dana - Mary Novosel: Ide ko putar

Roman o bijegu s gradskog asfalta na selo

Više o

Mary Novosel

,

knjiga dana

,

Mary Novosel: Ide ko putar

,

chick lit

Maria je mlada novinarka u usponu koja muku muči s glavnom urednicom i neuspjelim vezama. Nakon raspada dugogodišnje veze s Bibijem upada u novu ljubavnu avanturu koja je skoro stoji glave. Prijete joj opasni reketari pa domišljata Maria bježi svojoj baki, u moslavačko selo Polovec, sigurna da je progonitelji tu neće naći. Vrckava se novinarka u Polovcu susreće sa svojim starim prijateljima s kojima provodi zanimljivo ljeto na selu...

"Ide ko putar" zabavan je i duhovit roman u kojem autorica oslikava selo i grad, dva paralelna svijeta, dva svjetonazora, dvije zbilje za koje je neraskidivo vezana. Grad i njegova frustrirajuća atmosfera u kojoj caruje novac, mediji i senzacija, i od kojega se čovjek svako malo treba pročistiti dobro nam je svima poznat, a selo koje oslikava Mary Novosel prava je relaksacija za one umorne od grada. I ono ima svoje novčane zgoditke, svoju radio stanicu i senzacionalizam, ali je to u nekoj drugoj dimenziji i sve još uvijek u funkciji čovjeka služeći mu za razbibrigu i na veselje nakon rada u polju.  

Mary Novosel je promijenila brojne redakcije dnevnih i tjednih novina a okušala se i kao glasnogovornica i PR menadžerica. Isti nemiran duh odveo ju je nedavno „na određeno vrijeme" u rodnu Australiju gdje je na sveučilištu UTS (University of Technology Sydney) stekla još jednu diplomu iz event managementa. Baš tamo, u centru Sydneya, u pauzi između predavanja i razgledavanja milijunskog grada, Mary je dobila ideju za ovaj svoj roman prvijenac.

Izdavač: Hena com

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
01.09.2009. 00:01:00
Novi komentar
nužno
nužno